Ιατρικό Κέντρο: Η αποτυχία στο Υγεία, οι «προθέσεις» για Ντυνάν και η απάντηση Πειραιώς

Χρόνος ανάγνωσης
less than
1 minute
Read so far

Ιατρικό Κέντρο: Η αποτυχία στο Υγεία, οι «προθέσεις» για Ντυνάν και η απάντηση Πειραιώς

Ιανουάριος 18, 2018
Από: journalist
Τελευταία ενημέρωση: 6 έτη πριν

Άκαρπη απέβη και επισήμως η δημόσια προσφορά Αποστολόπουλου για το 30% του Υγεία, αποτέλεσμα που ήταν ουσιαστικά προδιαγεγραμμένο, καθώς η αγορά έσπευσε να αποτιμήσει σε πολύ υψηλότερα επίπεδα τη μετοχή του ομίλου Υγεία από την επόμενη κιόλας μέρα της σχετικής ανακοίνωσης.

Το γεγονός ότι η πλευρά Αποστολόπουλου κατάφερε να αποκτήσει μόλις 1.500 μετοχές, αναφέρουν πηγές της αγοράς, αποτυπώνει τη μεγάλη απόκλιση ανάμεσα στην προσφερόμενη τιμή του 0,45 ευρώ, την τρέχουσα τιμή που κινείται πέριξ του 0,60 ευρώ, αλλά και του εύρους δίκαιης αποτίμησης που προσδιόρισε ανεξάρτητος σύμβουλος του ΔΣ του Υγεία, μεταξύ 0,65 και 0,78 ευρώ.

Το Υγεία αποτιμάται σήμερα πέριξ των 180 εκατ. ευρώ, ενώ το Ιατρικό Κέντρο στα 126 εκατ. ευρώ.

Λαβή για σχόλια περί «άτσαλων κινήσεων» έδωσε η ανακοίνωση του Ιατρικό Αθηνών, μόλις χθες, ανήμερα δηλαδή με τη λήξη της δημόσιας προσφοράς για το Υγεία, ότι απέστειλε «πρόθεση εξαγοράς» του… Ερρίκος Ντυνάν, στην Τράπεζα Πειραιώς.

Εύλογα, η αγορά θεώρησε την ανακοίνωση ως κίνηση αντιπερισπασμού στην αποτυχία της δημόσιας πρότασης για το Υγεία, ενώ η τράπεζα

Πειραιώς ενημέρωσε το Ιατρικό Αθηνών ότι το Ντυνάν θα πωληθεί με οργανωμένη διαγωνιστική διαδικασία, η οποία θα λάβει χώρα «εν ευθέτω χρόνο», που θα προσδιοριστεί από την τράπεζα.

Πηγή: euro2day.gr