Ξεκινά το νέο σύστημα χορήγησης των οπτικών ειδών

Χρόνος ανάγνωσης
less than
1 minute
Read so far

Ξεκινά το νέο σύστημα χορήγησης των οπτικών ειδών

Φεβρουάριος 20, 2018
Από: journalist
Τελευταία ενημέρωση: 6 έτη πριν

Ενέκρινε ο ΕΟΠΥΥ τις πρώτες συμβάσεις για την παροχή γυαλιών οράσεως στους δικαιούχους, μετά από διαπραγματεύσεις που είχε  με τα αταστήματα οπτικών και οι οποίες διήρκεσαν ένα χρόνο.

 

Έτσι, μέχρι το ποσό που προβλέπει ο Ενιαίος Κανονισμός Παροχών Υγείας (ΕΚΠΥ), οι δικαιούχοι θα μπορούν να προμηθεύονται τα εν λόγω είδη από τα συμβεβλημένα καταστήματα δωρεάν και χωρίς τη γραφειοκρατία που είχαν να αντιμετωπίσουν μέχρι σήμερα.

Καθοριστικής σημασίας για τη θετική αυτή εξέλιξη υπήρξε η οριστικοποίηση του κλειστού προϋπολογισμού στα οπτικά είδη και η ανάλυση του τρόπου διαμόρφωσής του, καθώς και η αποσαφήνιση του χρονοδιαγράματος πληρωμής των καταστημάτων από τον Οργανισμό.

Ωστόσο,  ο ΕΟΠΥΥ,   μία εβδομάδα μετά τη σύναψη των συμβάσεων,  εμφανίζεται ανέτοιμος να θέσει σε λειτουργία το νέο σύστημα. Είναι χαρακτηριστικό ότι στην ηλεκτρονική του πλατφόρμα δεν υπάρχει πεδίο που να ενημερώνει τους δικαιούχους για τα συμβεβλημένα καταστήματα οπτικών. Επίσης, υπάρχουν ασάφειες στη σχετική ανακοίνωση, όπου γίνεται λόγος για την έκδοση ειδικής σήμανσης των συμβεβλημένων παρόχων “τις επόμενες μέρες”.

Με δεδομένο, στο μεταξύ, ότι η πλειοψηφία του κλάδου παραμένει εκτός συστήματος, είναι εξαιρετικά πιθανό να επικρατήσει το αδιαχώρητο στα συμβεβλημένα καταστήματα που συγκεντρώνονται σήμερα σε τέσσερις νομούς: Αττικής, Θεσσαλονίκης, Λάρισας, Σερρών. Καθώς βέβαια πρόκειται για μια δυναμική διαδικασία, θεωρητικά, τα όποια προβλήματα παρουσιαστούν σταδιακά θα εξομαλυνθούν. Η αγωνία του ΕΟΠΥΥ για την δημιουργία πανελλαδικού δικτύου συμβεβλημένων παρόχων είναι, ωστόσο, εμφανής. “Η έγκαιρη εκδήλωση ενδιαφέροντος είναι σημαντική τόσο για την άμεση ένταξη στο δίκτυο όσο και για την εξυπηρέτηση των Πολιτών” επισημαίνει σχετικά.

Πηγή: virus.gr