Οι νεαροί χειρουργοί αντιμετωπίζουν υψηλά χρέη στις ΗΠΑ

Χρόνος ανάγνωσης
less than
1 minute
Read so far

Οι νεαροί χειρουργοί αντιμετωπίζουν υψηλά χρέη στις ΗΠΑ

Ιούλιος 25, 2018
Από: journalist
Τελευταία ενημέρωση: 5 έτη πριν

Καθώς το κόστος της ιατρικής σχολής και της κατάρτισης συνεχίζει να αυξάνεται, οι νέοι χειρουργοί αντιμετωπίζουν συχνά φορτία χρέους που δυσκολεύουν το ξεκίνημα της σταδιοδρομίας τους και της αποπληρωμής των δανείων τους, σύμφωνα με νέα μελέτη.

«Οι περισσότεροι άνθρωποι που πηγαίνουν στην ιατρική είναι επιστημονικά προσανατολισμένοι και θέλουν να φροντίζουν τους ανθρώπους», δήλωσε ο Δρ Bruce Harms του Πανεπιστημίου του Wisconsin School of Medicine και Δημόσιας Υγείας στο Madison. «Η οικονομική εικόνα δεν επικεντρώνεται σε αυτό το σημείο στην καριέρα τους».

«Προσπαθούμε να κατανοήσουμε πόσο βαθιά είναι το πρόβλημα της προσωπικής οικονομικής υγείας, ώστε να μπορέσουμε να κάνουμε το επόμενο βήμα για να υπολογίσουμε πώς να το λύσουμε», δήλωσε ο Harms.

Ο Harms και οι συνεργάτες του παρακολούθησαν 105 χειρουργικούς ασκούμενους στο πανεπιστήμιο για το χρέος, την ισότητα, τις ταμειακές ροές, τα έξοδα, το εισόδημα και τη χρηματοοικονομική εκπαίδευση.

Περισσότεροι από ένας στους τρεις, ή το 38%, ανέφεραν περισσότερα από 200.000 δολάρια σε εκπαιδευτικό χρέος. Όταν το χρέος των μη φοιτητικών δανείων, η υποχρέωση υποθηκών, το χρέος των οχημάτων και το χρέος από πιστωτικές κάρτες υπολογίστηκαν, ο μέσος ασκούμενος χρωστάει περισσότερα από 220.000 δολάρια.

Μια γενική χειρουργική αναμονή συνήθως διαρκεί πέντε χρόνια. Στις ΗΠΑ, κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, ο μέσος κάτοικος γενικής χειρουργικής κερδίζει περίπου 57.000 δολάρια ετησίως.

Συνολικά, οι συγγραφείς ανέφεραν στην Εφημερίδα του Αμερικανικού Κολλεγίου Χειρουργών ότι το 82% των ερωτηθέντων είχε αναλογίες χρέους προς περιουσιακά στοιχεία με μέτριο ή υψηλό κίνδυνο. Ο τύπος του προγράμματος παραμονής, το έτος, το φύλο και η αντίληψη των οικονομικών γνώσεων δεν συσχετίζονται με τη σχέση υψηλού κινδύνου μεταξύ χρέους και περιουσιακών στοιχείων.

Ο Harms και άλλοι θέλουν να αναπτύξουν ένα διαδικτυακό μάθημα που θα διδάσκει τους σπουδαστές της ιατρικής σχετικά με τα οικονομικά. Στο Πανεπιστήμιο Johns Hopkins της Βαλτιμόρης, στο Μέριλαντ, για παράδειγμα, η σχολή οικονομικών δημιούργησε την πρωτοβουλία για τη χρηματοοικονομική παιδεία Pillars of Wealth, με στόχο τη διδασκαλία των ιατρικών επαγγελματιών να λαμβάνουν καλύτερες οικονομικές αποφάσεις. Τώρα προσφέρεται στους υποτρόφους, τους κατοίκους και τους ιατρούς του προσωπικού σε όλο το ιατρικό σύστημα Johns Hopkins.

Πηγή: HealthWeb