Περαιτέρω διείσδυση της GSK στην Σαουδική Αραβία

Χρόνος ανάγνωσης
less than
1 minute
Read so far

Περαιτέρω διείσδυση της GSK στην Σαουδική Αραβία

Δεκέμβριος 20, 2017
Από: journalist
Τελευταία ενημέρωση: 6 έτη πριν

Στο 75% ανέρχεται το μερίδιο της GlaxoSmithKline (GSK) στη Σαουδική Αραβία, η οποία σκοπεύει να επενδύσει περισσότερα από 243 εκατομμύρια δολάρια στην εξαγορά  μονάδας   εκεί. Από την επένδυση αυτή  αναμένει  αύξηση της παραγωγικής ικανότητας της  εταιρείας  κατά 30% τα επόμενα τρία χρόνια, ενώ θα ακολουθήσει και μεγαλύτερη επένδυση έως το 2020.

Ο κ. Luciano Andrade, Διευθύνων Σύμβουλος της GSK στη Σαουδική Αραβία, δήλωσε: «Η εξαγορά θα μας δώσει την ευελιξία να επενδύσουμε σε περιοχές όπου υπάρχουν ευκαιρίες για περαιτέρω προώθηση της πρόσβασής μας".

Η GSK   μέσω τέτοιων κινήσεων ενισχύσει τον μεταποιητικό τομέα της, μια δραστηριότητα που αναγνωρίστηκε εν πολλοίς ανεκμετάλλευτη από τους επενδυτές. Μια από τις μεγαλύτερες φαρμακευτικές αγορές στην περιοχή, η Σαουδική Αραβία έχει δει ένα αυξανόμενο ενδιαφέρον από πολλές φαρμακευτικές εταιρείες για τη δημιουργία τοπικών μονάδων παραγωγής.

Το 2014, η γαλλική εταιρεία φαρμακευτικών προϊόντων Sanofi άνοιξε τη δική της μονάδα παραγωγής στην King Abdullah Economic City, στη Σαουδική Αραβία. Η εγκατάσταση παράγει αντιβιοτικά, διαβητικές θεραπείες, καρδιαγγειακά φάρμακα και αντιθρομβωτικά. Τα προϊόντα αυτά εξάγονται σε όλο τον Κόλπο. Σύμφωνα με έκθεση της εταιρείας παροχής συμβουλών GlobalData, η φαρμακευτική αγορά στη Σαουδική Αραβία θα αυξηθεί από 4,5 δισ. δολάρια το 2015 σε 6 δισεκατομμύρια δολάρια μέχρι το 2020.