Επενδύσεις σε ψηφιακές θεραπείες

Χρόνος ανάγνωσης
less than
1 minute
Read so far

Επενδύσεις σε ψηφιακές θεραπείες

Δεκέμβριος 18, 2017
Από: journalist
Τελευταία ενημέρωση: 6 έτη πριν

 Ο FDA ενέκρινε πρόσφατα την πρώτη συνταγογραφούμενη ψηφιακή θεραπεία. Πρόκειται για το πρόγραμμα Reset Pear's Reset, που επικεντρώνεται στην κατάχρηση ουσιών.
Η ψηφιακή θεραπεία αποτελεί μια ισχυρή αλλά και προκλητική νέα ιδέα στην υγειονομική περίθαλψη. Το λογισμικό φέρνει μια ακρίβεια στη θεραπεία και με αυτό μια δυνατότητα εξατομίκευσης της θεραπείας. Αυτό δίνει τη δυνατότητα στην ψηφιακή θεραπεία να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο καθώς μεταβαίνουμε στη φροντίδα με βάση την αξία.

Όπως αναφέρει η Wall Street Journal, "ο αναδυόμενος τομέας της ψηφιακής ιατρικής - ένας συνδυασμός απομακρυσμένης παρακολούθησης, τροποποίησης συμπεριφοράς και εξατομικευμένης παρέμβασης που επιβλέπει τους ίδιους τους γιατρούς των ασθενών - μπορεί να βελτιώσει τα αποτελέσματα σε ορισμένες από τις πιο δαπανηρές και δύσκολες για διαχείριση κατηγορίες όπως είναι ο διαβήτης, οι καρδιακές παθήσεις και η πνευμονική νόσο. "

Σε μια πρόσφατη μελέτη, η ψηφιακή θεραπεία και τα προσαρμοσμένα προγράμματα υγείας συνέβαλαν στη μείωση του σωματικού βάρους και της αρτηριακής πίεσης. Τέτοια εργαλεία μπορούν να είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικά για την πρόληψη και τη διαχείριση του διαβήτη.

Η χρόνια ασθένεια αντιπροσωπεύει ένα δυσανάλογο μερίδιο του κόστους υγειονομικής περίθαλψης στις Ηνωμένες Πολιτείες - περισσότερα από 2 τρισεκατομμύρια δολάρια το χρόνο και 86 % του συνόλου των δαπανών για την υγειονομική περίθαλψη. Τα αυξημένα επίπεδα γλυκόζης που σχετίζονται με τον prediabetes και τον διαβήτη, κοστίζουν στη χώρα περισσότερο από 322 δις. δολάρια ετησίως.