Ποιους πρώην πρωθυπουργούς και υπουργούς εμπλέκει η δικογραφία Novartis

Χρόνος ανάγνωσης
less than
1 minute
Read so far

Ποιους πρώην πρωθυπουργούς και υπουργούς εμπλέκει η δικογραφία Novartis

Φεβρουάριος 05, 2018
Από: journalist
Τελευταία ενημέρωση: 6 έτη πριν

Τα ονόματα που σύμφωνα με τις εισαγγελικές έρευνες εμπλέκονται στην υπόθεση   Novartis είναι οι πρώην πρωθυπουργοί Αντώνης Σαμαράς και ο Παναγιώτης Πικραμμένος καθώς και οι υπουργοί Γιάννης Στουρνάρας, Δημήτρης Αβραμόπουλος, Άδωνις Γεωργιάδης, Ευάγγελος Βενιζέλος, Ανδρέας Λυκουρέντζος, Μάριος Σαλμάς, Ανδρέας Λοβέρδος και Γιώργος Κουτρουμάνης.

Δήλωση για το θέμα έκανε ο Παν. Πικραμμένος στην οποία αναφέρει: «Ουδεμία σχέση έχω με το σκάνδαλο της φαρμακοβιομηχανίας Novartis, τόσο εγώ προσωπικά, όσο και η υπηρεσιακή Κυβέρνηση της χρονικής περιόδου Μαίου -Ιούνιου 2012».

Σύμφωνα με πληροφορίες, η εισαγγελική έρευνα κατέληξε σε ενδεχόμενες δωροδοκίες και απιστία πρώην υπουργών, μεταξύ των οποίων υπουργοί υγείας, Οικονομίας και Ανάπτυξης. Η εισαγγελέας διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη και οι επίκουροι εισαγγελείς Χρ. Ντζούρας και Στ. Μανώλης, παρέδωσαν μέρος της δικογραφίας στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου προκειμένου να διαβιβαστεί, μέσω του Υπουργείου Δικαιοσύνης, στη Βουλή με βάση το νόμο περί ευθύνης υπουργών. Κατά συνέπεια η Βουλή θα κληθεί να αποφανθεί για το ενδεχόμενο εμπλοκής των πολιτικών αυτών προσώπων σε τυχόν αξιόποινες πράξεις. Η παραπομπή στη Βουλή προφανώς δεν συνιστά απόδειξη ενοχής.

Για το θέμα θα πραγματοποιηθεί στις 20:00 σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον Αλέξη Τσίπρα και με τη συμμετοχή των αρμοδίων υπουργών Σταύρου Κοντονή και Δημήτρη Παπαγγελόπουλο. Οι δυο υπουργοί θα ενημερώσουν τον πρωθυπουργό για τη μεταβίβαση στη Βουλή της δικογραφίας για την υπόθεση Novartis.

Πηγές: euro2day.gr