Δημιουργήθηκε η «Πανελλήνια Επιστημονική Ένωση Πληροφορικής της Υγείας"

Χρόνος ανάγνωσης
less than
1 minute
Read so far

Δημιουργήθηκε η «Πανελλήνια Επιστημονική Ένωση Πληροφορικής της Υγείας"

Μάρτιος 08, 2018
Από: journalist
Τελευταία ενημέρωση: 6 έτη πριν

Στην πρώτη επίσημη ανακοίνωση της δημιουργίας Επιστημονικού Συλλόγου με τίτλο «Πανελλήνια Επιστημονική Ένωση Πληροφορικής της Υγείας (Π.Ε.Ε.ΠΛ.Υ.)» προχώρησε ο κ. Αργύρης Σακελλαρίου, από το Τμήμα Πληροφορικής Οργάνωσης του Γενικού Ογκολογικού Νοσοκομείου Κηφισιάς «Οι Άγιοι Ανάργυροι» και Πρόεδρος προσωρινής 5μελούς επιτροπής για την ίδρυση του συλλογικού οργάνου. Όπως ανέφερε ο κ. Σακελλαρίου, κύριοι λόγοι της δημιουργίας του συλλόγου υπήρξαν η διαπιστωμένη έλλειψη επικοινωνίας μεταξύ των ανθρώπων της πληροφορικής, η διαφορετική αντιμετώπιση απέναντι σε ίδια προβλήματα, η σπατάλη σε πόρους (οικονομικούς και ανθρώπινους), η έλλειψη επικοινωνίας με προϊστάμενους φορείς σε επιχειρησιακό αλλά και επιστημονικό επίπεδο και η διάχυση και ανταλλαγή γνώσης και καλών πρακτικών.

Στόχοι του συλλόγου είναι η δημιουργία ενός φορέα – αρωγού σε θέματα IT στην Υγεία με επιστημονικό, συμβουλευτικό ή και επεμβατικό κατά περίπτωση ρόλο, η εκπροσώπηση των μελών σε Εθνικούς και Διεθνείς φορείς, η συμμετοχή σε επιστημονικά συνέδρια και ευρωπαϊκά προγράμματα, η συμβολή στην έρευνα της επιστήμης με την υποστήριξη εκπαιδευτικών προγραμμάτων και η κατάρτιση ειδικών προϋπολογισμών για την Πληροφορική στα Νοσοκομεία και τις ΥΠΕ.

Όπως ανέφερε ο κ. Σακελλαρίου η προσπάθεια ξεκίνησε τον περασμένο Μάρτιο (2017) και σήμερα αριθμεί περισσότερους από 120 συναδέλφους ως ιδρυτικά μέλη του συλλόγου.

Τα παραπάνω ανακοίνωσε, στο διήμερο Συνέδριο Health IT Conference 2018, που είχε ως θέμα: « Η χρήση νέων τεχνολογιών στον τομέα της Υγείας προς όφελος του Πολίτη»