Ραντάρ και τεχνητή νοημοσύνη θα παρακολουθούν το σάκχαρο

Χρόνος ανάγνωσης
less than
1 minute
Read so far

Ραντάρ και τεχνητή νοημοσύνη θα παρακολουθούν το σάκχαρο

Ιούλιος 23, 2018
Από: journalist
Τελευταία ενημέρωση: 5 έτη πριν

Αρχικά τεστ με εθελοντές στο Research Institute for Aging του Waterloo πέτυχαν αποτελέσματα που ήταν κατά 85% το ίδιο ακριβή με την παραδοσιακή ανάλυση από δείγμα αίματος.

Άνθρωποι με διαβήτη θα μπορούσαν να παρακολουθούν το σάκχαρο στο αίμα χωρίς να τρυπούν το δάχτυλό τους χρησιμοποιώντας σύστημα που αναπτύσσεται από το University of Waterloo.

Σε πρόσφατη έρευνα, ερευνητές συνδύασαν τεχνολογίες ραντάρ και τεχνητής νοημοσύνης για να εντοπίσουν αλλαγές στα επίπεδα γλυκόζης χωρίς την ανάγκη για δείγμα αίματος.

Ο  George Shaker, δήλωσε ότι η ομάδα του θέλει να αισθανθεί το αίμα στον οργανισμό χωρίς να πρέπει να λάβει δείγμα. Ελπίζει ότι αυτό θα πραγματοποιηθεί ως smartwatch που θα παρακολουθεί συνεχώς τη γλυκόζη.

Η έρευνα αφορά συνεργασία με την Google και την Infineon, που ανέπτυξαν συσκευή μικρού ραντάρ και αναζήτησαν πληροφορίες από ομάδες παγκοσμίως για πιθανές εφαρμογές.

Το σύστημα στο Waterloo χρησιμοποιεί τη συσκευή ραντάρ για να στείλει ραδιοκύματα υψηλής συχνότητας σε υγρά που περιέχουν διαφόρων επιπέδων γλυκόζη και λαμβάνει ραδιοκύματα που επιστρέφουν σε αυτό.

Οι πληροφορίες στα ραδιοκύματα που επιστρέφουν, στη συνέχεια μετατρέπονται σε ψηφιακά δεδομένα για ανάλυση από αλγόριθμους τεχνητής νοημοσύνης που αναπτύχθηκαν από τους ερευνητές.

Το λειτουργικό μπορεί να εντοπίζει αλλαγές στη γλυκόζη με βάση 500 χαρακτηριστικά.

Αρχικά τεστ με εθελοντές στο Research Institute for Aging του  Waterloo πέτυχαν αποτελέσματα που ήταν κατά 85% το ίδιο ακριβή με την παραδοσιακή ανάλυση από δείγμα αίματος. Έδειξαν ότι είναι δυνατό να χρησιμοποιούμε ραντάρ για να κοιτάμε στο αίμα ώστε να εντοπίζουμε αλλαγές.

Στα επόμενα βήματα περιλαμβάνεται η τελειοποίηση του συστήματος ώστε να ποσοτικοποιεί με ακρίβεια τα επίπεδα γλυκόζης και να λαμβάνει αποτελέσματα μέσω του δέρματος.

Τα στοιχεία που αναλύθηκαν από αλγόριθμους τεχνητής νοημοσύνης στέλνονται ασύρματα σε υπολογιστές αλλά τελικός στόχος είναι μια αυτάρκης τεχνολογία παρόμοια με τα smartwatches που παρακολουθούν τον καρδιακό παλμό.

Πηγή: www.iatronet.gr