Σκληρή απάντηση Μαλλιώρη σε Πολάκη

Χρόνος ανάγνωσης
less than
1 minute
Read so far

Σκληρή απάντηση Μαλλιώρη σε Πολάκη

Μάρτιος 29, 2018
Από: journalist
Τελευταία ενημέρωση: 6 έτη πριν

Στον ΟΚΑΝΑ και την προηγούμενη διοίκηση του αναφέρθηκε για ακόμη μια φορά ο Π. Πολάκης, κατά την κατάθεση του στην εξεταστική επιτροπή, προκαλώντας την έντονη αντίδραση της πρώην προέδρου του Οργανισμού. Η καθηγήτρια Μ. Μαλλιώρη, πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ τις περιόδους 2007-2009 και 2010-2013, απαντά -μια προς μια- τις κατηγορίες του αναπληρωτή Υπουργού Υγείας, παραθέτοντας στοιχεία και πίνακες.

Η απάντηση Μαλλιώρη

  • ένα χρόνο περίπου (22 Απριλίου 2017) είχα κοινοποιήσει την διαφωνία μου σχετικά με τις απαξιωτικές αναφορές του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας κ. Π. Πολάκη για τις δράσεις του ΟΚΑΝΑ και συγκεκριμένα για την αναφορά του στις Θεραπευτικές μονάδες του ΟΚΑΝΑ που άλλοτε λέει ότι δεν έγιναν και άλλοτε λέει ότι έγιναν αλλά τις αποκαλεί γυψοσανίδες. (www.ygeia360.gr, www.anoixtoparathyro.gr, www.virus.com.gr )

Στην χθεσινή (28-3-18) συνεδρίαση της εξεταστικής επιτροπής, για τη διερεύνηση σκανδάλων στον χώρο της υγείας κατά τα έτη 1997-2014, ο κ. Πολάκης επανέλαβε μεταξύ άλλων, «Δεν με νοιάζει εάν πήραν χρήματα εργαζόμενοι, με νοιάζει να μην τα έφαγαν σε γυψοσανίδες», «….. και η υπόθεση αυτή που ήταν «σκαστή» παρανομία -εδώ «φαγώθηκαν» λεφτά, μη λέμε ιστορίες- εκκρεμεί στο στάδιο της ανάκρισης από το 2013…» και επιπλέον αναφέρει, ότι δεν έγιναν καινούργιες μονάδες, ότι δεν έγινε καμία πρόσληψη προσωπικού κ.λ.π.

Βεβαίως την αποκατάσταση της αλήθειας για αυτές τις ανακρίβιες πρέπει να κάνει η σημερινή διοίκηση του ΟΚΑΝΑ, δεδομένου ότι τόσο ο σημερινός Πρόεδρος όσο και ο Αντιπρόεδρος του ήταν Διευθυντές σε δύο από αυτές τις Μονάδες και γνωρίζουν πολύ καλά αν πρόκειται για γυψοσανίδες. Επίσης ο Υπουργός Υγείας κ. Ξανθός που μας τίμησε με την παρουσία του στα εγκαίνια της Μονάδας του ΟΚΑΝΑ στο Ρέθυμνο, τον Μάρτιο του 2012, γνωρίζει επίσης πολύ καλά αν πρόκειται για γυψοσανίδες.

Για να γνωρίζει λοιπόν την πραγματικότητα ο Αναπληρωτής Υπουργός κ. Πολάκης, του παραθέτω τον παρακάτω πίνακα που είναι από την ετήσια έκθεση (2013) του ΕΚΤΕΠΝ, του εθνικού μας φορέα που συλλέγει και αποστέλει τα σχετικά με τα ναρκωτικά στοιχεία στο Ευρωπαικό Παρατηρητήριο για τα Ναρκωτικά. Όπως με σαφήνεια φαίνεται ο ΟΚΑΝΑ είχε 25 Μονάδες το 2010 που έγιναν 42 το 2011και 53 το 2012.

Σε αυτές ακριβώς τις μονάδες ο αριθμός των θεραπευομένων από 6.264 το 2010 έγινε 9.878 το 2012. Σε αυτές ακριβώς τις μονάδες αντιμετωπίσθηκε η αύξηση κατά 1.500% του ιού HIV που παρατηρήθηκε το 2011 σε χρήστες ναρκωτικών ενδοφλεβίως (ευρωπαϊκό βραβείο καλύτερης παρέμβασης πήρε η χώρα μας για αυτό-Πρόγραμμα Αριστοτέλης). Σε αυτές ακριβώς τις μονάδες μηδένισε η σημερινή διοίκηση του ΟΚΑΝΑ την λίστα αναμονής άλλο αν ξεχνάει την ιστορία τους….

Ο λόγος είναι αληθής και επιστημονικός όταν βασίζεται σε στοιχεία. Το ίδιο ελπίζω να πιστεύουν και οι συνάδελφοί μου ιατροί που κατέχουν τα τελευταία χρόνια την θέση του Υπουργού και του Αναπληρωτή Υπουργού στο Υπουργείο Υγείας. Αν όσα είπε χθές ο κ. Πολάκης, «η υπόθεση αυτή που ήταν «σκαστή» παρανομία -εδώ «φαγώθηκαν» λεφτά» είναι λόγος αληθής θα το κρίνει η Δικαιοσύνη, μιας και όπως πολύ καλά γνωρίζει ο ίδιος στα χέρια της βρίσκεται η διερεύνηση της υπόθεσης. Μέχρι τότε όμως αντί να «καταδικάζει» χωρίς δίκη, ας φροντίσει να καταθέτει αλήθειες και πραγματικά στοιχεία που τόσο για τους εργαζόμενους στον ΟΚΑΝΑ, όσο και για τους θεραπευόμενους και τις οικογένειές τους απετέλεσαν μια αδιαμφισβήτητη επιτυχία. Και ιδιαίτερα αν αυτά λέγονται στο πλαίσιο της εξεταστικής επιτροπής της Βουλής και μάλιστα δημόσια. Και με την ευκαιρία αυτή ξαναπροσκαλώ και παρακαλώ την τωρινή διοίκηση του ΟΚΑΝΑ και τον Υπουργό Υγείας κ. Ξανθό να τοποθετηθούν επι του θέματος μιας και γνωρίζουν από πρώτο χέρι την αλήθεια.

Πηγή virus