Στην Hellenic Healthcare το ΙΑΣΩ General

Χρόνος ανάγνωσης
less than
1 minute
Read so far

Στην Hellenic Healthcare το ΙΑΣΩ General

Απρίλιος 05, 2018
Από: journalist
Τελευταία ενημέρωση: 6 έτη πριν

Στον έλεγχο της Hellenic Healthcate  S.A R.L. περιήλθε το 97,2% του Ιασώ General, ολοκληρώνοντας τη συμφωνία πώλησης της 5ης Νοεμβρίου 2017.

Συγκεκριμένα, το 97,2% των μετοχών μεταβιβάστηκε έναντι τιμήματος 19.446.000 €, το οποίο καταβλήθηκε για να χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά για την απομείωση του τραπεζικού δανεισμού. Η Hellenic Healthcate  S.A R.L. είναι η εταιρία που ελέγχει το Metropolitan.

Επιπλέον, οι μετοχές που κατείχε η Ιασώ General  σε θυγατρικές εταιρείες του ομίλου ΙΑΣΩ, με σημαντικότερη τη συμμετοχή στο ΙΑΣΩ Θεσσαλίας, με ποσοστό 72,31%, αποκτήθηκαν, νωρίτερα, από την ΙΑΣΩ Ν. Προαστίων.

«Η συμφωνία αυτή υλοποιεί μια στρατηγική απόφαση του Ομίλου μας, η οποία βελτιώνει την χρηματοοικονομική εικόνα του και ειδικά το επίπεδο δανεισμού του», δήλωσε ο πρόεδρος του Ομίλου ΙΑΣΩ Δρ. Γ. Σταματίου προσθέτοντας πως«με την κίνηση αυτή επαναπροσδιορίζεται η επιχειρηματική δραστηριότητα του Ομίλου και καταδεικνύεται ότι βασικός πυρήνας της είναι η Μαιευτική και η Γυναικολογία. Είμαι βέβαιος ότι η επόμενη μέρα μας βρίσκει περισσότερο ενισχυμένους για να αντιμετωπίσουμε τις επερχόμενες εξελίξεις στον κλάδο, διαδραματίζοντας ενεργό ρόλο».