Στο 40% η συμμετοχή για τους οικογενειακούς γιατρούς.

Χρόνος ανάγνωσης
less than
1 minute
Read so far

Στο 40% η συμμετοχή για τους οικογενειακούς γιατρούς.

Μάρτιος 09, 2018
Από: journalist
Τελευταία ενημέρωση: 6 έτη πριν

Έληξε χθες η προθεσμία υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων για την πρόσληψη 2.800 οικογενειακών ιατρών με τη συμμετοχή να διαμορφώνεται στο 40%, δηλαδή να έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον περίπου 1.100 ιατροί. Ωστόσο, η οριστική εικόνα θα έχει διαμορφωθεί σε μία εβδομάδα που λήγει η προθεσμία υποβολής αιτήσεων μέσω ΕΛΤΑ.

Σημειώνεται πως είχε παραταθεί η αρχική προθεσμία υποβολής αιτήσεων προκειμένου η κυβέρνηση να εξασφαλίσει επαρκή συμμετοχή από την πλευρά των γιατρών. Οι 2.800 οικογενειακοί γιατροί του ΕΟΠΥΥ θα εξυπηρετούσαν πάνω από 5 εκατομμύρια Έλληνες σε περιοχές που δεν θα λειτουργούν ΤΟΜΥ.

Η έντονη αντίθεση στην προωθούμενη σύμβαση του ΕΟΠΥΥ με τους οικογενειακούς γιατρούς, εκφράστηκε στη γενική συνέλευση της Ένωσης Ιατρών ΕΟΠΥΥ (ΕΝΙ – ΕΟΠΥΥ), η οποία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο στα γραφεία του Ιατρικού Συλλόγου της Αθήνας (ΙΣΑ). Σε σχετικό ψήφισμα, τονίζεται: «Ζητούμε εφαρμογή της νομοθεσίας περί ισοτιμίας της ιατρικής υπογραφής και  συλλογική σύμβαση με αξιοπρεπείς όρους και κατά πράξη και περίπτωση αμοιβή, άνοιγμα συμβάσεων σε νέους ιατρούς με άμεση αναπλήρωση όλων των κενών στην ΠΦΥ και αύξηση της χρηματοδότησης της, ώστε να αποφορτίζεται το έργο των νοσοκομείων.