Σχέδια ανάπτυξης του ΕΟΠΥΥ

Χρόνος ανάγνωσης
less than
1 minute
Read so far

Σχέδια ανάπτυξης του ΕΟΠΥΥ

Φεβρουάριος 04, 2018
Από: journalist
Τελευταία ενημέρωση: 6 έτη πριν

«Αδιαπραγμάτευτος στόχος της διοίκησης του ΕΟΠΥΥ, για το 2018, είναι η συνεχής βελτίωση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες» δήλωσε ο πρόεδρος του φορέα, επίκουρος καθηγητής Στατιστικής στο πανεπιστήμιο Πειραιά, Σωτήρης Μπερσίμης.

Στο πλαίσιο αυτό, εντάσσεται ο σχεδιασμός για την ίδρυση νέων φαρμακείων του Οργανισμού και τη μετεγκατάσταση των υφιστάμενων σε άλλα κτίρια. Το πρώτο τρίμηνο του 2018 θα λειτουργήσουν δύο ακόμη φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ, ένα στο Περιστέρι και ένα στο Καματερό, ενώ θα προστεθούν στο δυναμικό του Οργανισμού 50 φαρμακοποιοί. Επίσης, βρίσκονται σε εξέλιξη διαπραγματεύσεις για τη σύναψη νέων συμβάσεων, με στόχο την κάλυψη των αναγκών των πολιτών, ενώ αναμένεται και ο νέος ΕΚΠΥ (Ενιαίος Κανονισμών Παροχών Υγείας).

Παράλληλα, ο ΕΟΠΥΥ φέτος θα εφαρμόσει προηγμένα συστήματα ελέγχου όπως:

(α) Ηλεκτρονικό σύστημα διαχείρισης και παρακολούθησης νοσηλειών σε πραγματικό χρόνο

(β) Πλήρη διασύνδεση συνταγογράφησης & έκδοσης παραπεμπτικών με τη νόσο

(γ) Ηλεκτρονικό Έλεγχο Γνωματεύσεων.

Επιπλέον, ο Οργανισμός ανακτά την αξιοπιστία του και αλλάζει την εικόνα του και στο εξωτερικό. Για παράδειγμα, η Ελβετία, λόγω της καθυστέρησης πληρωμής για νοσηλείες ασφαλισμένων του Οργανισμού, είχε εντάξει τον ΕΟΠΥΥ σε «μαύρη λίστα» με αποτέλεσμα για να νοσηλευθεί εκεί κάποιος έπρεπε πρώτα να καταβληθεί η σχετική δαπάνη και στη συνέχεια να γίνει η νοσηλεία. Πλέον, η Ελβετία δέχεται περιστατικά χωρίς προπληρωμή, αναγνωρίζοντας την προσπάθεια του Οργανισμού.

Πηγή: Real.gr