Τι "βασανίζει" του διοικητές νοσοκομείων;

Χρόνος ανάγνωσης
less than
1 minute
Read so far

Τι "βασανίζει" του διοικητές νοσοκομείων;

Ιανουάριος 27, 2018
Από: journalist
Τελευταία ενημέρωση: 6 έτη πριν

Η έλλειψη προσωπικού, συμπεριλαμβανομένου και του ιατρικού, φαίνεται να είναι ένα από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι περισσότεροι διοικητές των νοσοκομείων, σύμφωνα με στοιχεία έρευνας που εκπόνησε, στο πλαίσιο μεταπτυχιακής του, εργασίας ο υποδιοικητής της 4ης ΥΠΕ Δημήτρης Τσαλικάκης.

 Η έρευνα που έχει ως θέμα «Τα μεγαλύτερα προβλήματα κατά διοίκηση ενός ελληνικού νοσοκομείου»,  βασίστηκε σε απαντήσεις που έδωσαν σε ερωτηματολόγιο 158 (74 πρώην και 84 νυν) διοικητές ελληνικών νοσοκομείων.

Ο κ Τσαλικάκης, παρουσιάζοντας τα στοιχεία που προέκυψαν,  στο 3ο Περιφερειακό Ιατρικό Συνέδριο Exploring Novel Medical Frontiers, ανέφερε ότι από τα 25 καθημερινά εμπόδια που μπορεί να συναντήσει ο διοικητής νοσοκομείου, τα πιο σημαντικά είναι η «γραφειοκρατία» και ο «μη ικανοποιητικός, ελλιπής προϋπολογισμός». Όμως και η έλλειψη προσωπικού είναι βραχνάς, καθώς ο διοικητής δεν  μπορεί να κάνει πρόσληψη, παρά μόνο να διαχειριστεί αυτό το πρόβλημα.   Λίγες είναι οι δυνατότητες που του δίνονται  και στο  να επιλύσει γραφειοκρατικά εμπόδια, ενώ εντυπωσιάζει και τη αναφορά μη ολοκληρωμένων πληροφοριακών συστημάτων», τονίζει.

Πηγή: zougla.gr