Το νέο ηλεκτρονικό «πρόσωπο» του ΕΟΠΥΥ

Χρόνος ανάγνωσης
less than
1 minute
Read so far

Το νέο ηλεκτρονικό «πρόσωπο» του ΕΟΠΥΥ

Ιούλιος 23, 2018
Από: journalist
Τελευταία ενημέρωση: 5 έτη πριν

«Στον αέρα» ειναι η νέα, εκσυγχρονισμένη σελίδα του ΕΟΠΥΥ. Στο νέο site του φορέα η πρόσβαση στις πληροφορίες είναι απλοποιημένη, με στόχο να καταστεί πιο εύχρηστο για τον χρήστη, ασφαλισμένο και πάροχο.

Στόχος είναι η νέα ηλεκτρονική σελίδα να καταστεί  πύλη εισόδου σε κάθε ηλεκτρονική υπηρεσία, αλλά και πληροφορία που μπορεί να χρειάζονται οι χρήστες. Βέβαια, στην κεντρική σελίδα υπάρχει άμεση πρόσβαση σε βασικές υπηρεσίες, αλλά και τα νέα, οι ενημερώσεις, τα δελτία τύπου και οι πληροφορίες για προκηρύξεις, διαγωνισμούς και συμβάσεις.

Πολίτες

Αποτελεί και το χώρο φιλοξενείας άλλων σημαντικών αλλαγών, e-υπηρεσίες όπως η αναβάθμιση του ρόλου του Ασφαλιστικού Φακέλου, ο οποίος ενισχύεται ουσιαστικά με νέες λειτουργίες που ενδυναμώνουν το ρόλο του ασφαλισμένου. Ακόμη υπάρχουν διαθέσιμες οδηγίες για την εγγραφή σε οικογενειακό γιατρό και η δυνατότητα ηλεκτρονικής αίτησης, η δυνατότητα εύρεσης ραντεβού σε συμβεβλημένο ιατρό, αλλά και ο χάρτης υγείας, γνωστός και ως Άτλας Υγείας.

Πάροχοι

Περισσότες e-υπηρεσίες είναι διαθέσιμες για τους παρόχους. Μεταξύ αυτών είναι ο έλεγχος και η εκκαθάρισησυνταγών (ΚΜΕΣ), το eopyynet, δηλαδή οι συμβάσεις και το μητρώοο ΕΚΠΥ, καθώς επίσης και δυνατότητα αναζήτησης εγκεκριμένων προϊόντων ΕΟΠΥΥ, ιατρών ειδικότητας έκδοσης γνωματεύσεων και συμβεβλημένων παρόχων υλικών και υπηρεσιών. Ακόμη υπάρχει ενεργή σύνδεση με την ΗΔΙΚΑ, για την ηλεκτρονική συνταγογράφηση, ενώ ιδιαιτέρως σημαντική είναι και η δυνατότητα ελέγχου ασφαλιστικής ικανότητας ηλεκτρονικά. Ακόμη υπάρχει πρόσβαση στο eΔΑΠΥ,  στα Μητρώα Ηπατίτιδας C και Χρόνιας Μυελογενούς Λευχαιμίας και άλλα μητρώα, στο σύστημα ηλεκτρονικής προέγκρισης φαρμάκων, συγκεντρωτικά στοιχεία που αφορούν στις υποβολές δαπάνης συμβεβλημένων παρόχων.

πηγή: Virus.com.gr