Χωρίς γιατρούς η 10η Πνευμονολογική Κλινική του Νοσοκομείου Σωτηρία

Χρόνος ανάγνωσης
less than
1 minute
Read so far

Χωρίς γιατρούς η 10η Πνευμονολογική Κλινική του Νοσοκομείου Σωτηρία

Φεβρουάριος 05, 2018
Από: journalist
Τελευταία ενημέρωση: 6 έτη πριν

«Η υποστελέχωση και η υποχρηματοδότηση μαστίζει επί χρόνια πια το ΕΣΥ και έχουμε φτάσει στο σημείο οι γιατροί να φοβούνται για ιατρικά λάθη λόγω κόπωσης. Την ίδια ώρα, τα περιστατικά βίας είναι συχνά στα νοσοκομεία, καθώς οι πολίτες ξεσπούν στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό την αγωνία και τον θυμό τους», σχολιάζει η ΠΟΕΔΗΝ.

Στην 10η Πνευμονολογική Κλινική του Νοσοκομείου «Η ΣΩΤΗΡΙΑ» που έχει ανεπτυγμένες 42 κλίνες, υπηρετούν 8 ειδικευόμενοι γιατροί. Με βάση το πλήθος ασθενών που εξυπηρετεί η κλινική, τις εφημερίες της κλινικής και του αριθμού των κλινών που διαθέτει, θα έπρεπε να εφημερεύουν 2 ειδικευόμενοι ιατροί καθημερινά, «Από τον Μάιο 2017 έως και τον Ιανουάριο 2018, οι μισές ημέρες το μήνα καλύπτονται από έναν ειδικευόμενο. Το ίδιο θα συνεχισθεί και τους επόμενους μήνες.

Ήδη, με επιστολή διαμαρτυρίας οι ειδικευόμενοι ιατροί της 10ης Πνευμονολογικής κλινικής προς τη Διοίκηση του Νοσοκομείου, κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για την ασφάλεια των ασθενών που κινδυνεύουν από ιατρικά λάθη λόγω της υποστελέχωσης και της εργασιακής εξουθένωσης των ιατρών.

Η ΠΟΕΔΗΝ στηλιτεύει τη στάση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη, τονίζοντας ότι «ο κ. Πολάκης πέρα βρέχει. Κατ’ αυτόν, οι γιατροί και οι νοσηλευτές των Νοσοκομείων τα παίρνουν, κάθονται, αποτελούν παρακράτος, ενώ οι βιαιοπραγίες από ασθενείς και συνοδούς σε βάρος μας… συνεχίζονται».

Πηγή: IATROPEDIA