“Κόντρα” στην Προανακριτική για τη Novartis

Χρόνος ανάγνωσης
less than
1 minute
Read so far

“Κόντρα” στην Προανακριτική για τη Novartis

Μάρτιος 09, 2018
Από: journalist
Τελευταία ενημέρωση: 6 έτη πριν

Σε τεταμένο κλίμα διεξήχθη χθες η δεύτερη συνεδρίαση της ειδικής Επιτροπής Προανακριτικής Εξέτασης για την υπόθεση Novartis, η οποία αν και ξεκίνησε κανονικά τις εργασίες της, οι συζητήσεις περιορίζονται προς ώρας  σε διαδικαστικά ζητήματα, όπως είναι το αντικείμενο σύστασής της.  

Αιτία η άποψη που εξέφρασαν μέλη της κυβερνητικής πλειοψηφίας για διερεύνηση μόνο της “αρμοδιότητας” ή μη της Βουλής να ερευνήσει το ζήτημα, επαναφέροντας ουσιαστικά την αρχική πρόταση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, παρά το γεγονός ότι η Ολομέλεια έχει ήδη ψηφίσει για έρευνα επί προσώπων και φερόμενων αδικημάτων. Η “στροφή” αυτή πυροδότησε τη σφοδρή αντίδραση βουλευτών των κομμάτων της αντιπολίτευσης, που έθεσαν ευθέως ζήτημα ουσιαστικής διερεύνησης της υπόθεσης για το αξιόποινο, με άμεση κλήση των προστατευομένων μαρτύρων.

Επιβεβαίωση της εκτίμησής τους για “σκευωρία” κι επιστροφή με συνοπτικές διαδικασίες του φακέλου στη Δικαιοσύνη, ώστε να μείνουν σκιές για τα 10 πολιτικά πρόσωπα που αναφέρονται σε αυτόν, ανέγνωσαν πίσω από τη στάση αυτή η Νέα Δημοκρατία και η Δημοκρατική Συμπαράταξη. Στο ίδιο πνεύμα και το Ποτάμι, που ζήτησε επιπλέον την κλήση προς εξέταση του Κ. Φρουζή και των 10 πολιτικών προσώπων που αναφέρει η δικογραφία και, παράλληλα, αιτήθηκε την αποστολή των εγγράφων της εταιρίας που εστάλησαν στο FBI. Διαφορετικά θα πρόκειται για το μεγαλύτερο λασποτήριο όλων των εποχών, υποστήριξε. Επανάληψη του μοντέλου προκαταρκτικής για το Γιάννο Παπαντωνίου, με απλή διαπίστωση παραγραφής και express επιστροφή της υπόθεσης στη Δικαιοσύνη “είδε” από την πλευρά της η Ένωση Κεντρώων. Υπενθυμίζεται πως το ΚΚΕ έχει προαναγγείλει ότι εφόσον διαπιστώσει ότι η Επιτροπή αναλώνεται σε ανούσιους νομικούς τακτικισμούς θα αποχωρήσει.

Η Προανακριτική Επιτροπή θα συνεχίσει τις εργασίες την προσεχή Παρασκευή, με τις τοποθετήσεις των υπόλοιπων μελών της, αναφορικά με την αρμοδιότητα ή μη.

Πηγή  kathimerini.gr