Διευκρινίσεις για την επέκταση αναγραφής του ΑΜΚΑ γιατρών

Χρόνος ανάγνωσης
less than
1 minute
Read so far

Διευκρινίσεις για την επέκταση αναγραφής του ΑΜΚΑ γιατρών

Μάρτιος 09, 2018
Από: journalist
Τελευταία ενημέρωση: 6 έτη πριν

Διευκρινήσεις αναφορικά με την εγκύκλιο που προβλέπει την επέκταση αναφοράς του ΑΜΚΑ των γιατρών, από την 1η Απριλίου, ζητά με επιστολή του από το γ.γ. του Υπουργείου Υγείας ο Ιατρικός Σύλλογος Αθήνας (ΙΣΑ).

Ειδικότερα, ζητά να μάθει σε ποιο νομικό έρεισμα επιχειρείται να προσωποποιηθεί ο έλεγχος των παρακλινικών εξετάσεων, διευκρινίζοντας σε κάθε περίπτωση πως είναι υπέρμαχος του ελέγχου και της διαφάνειας.

Οι διαδικασίες, σύμφωνα με τον ΙΣΑ, θα πρέπει να τηρούν τις απαραίτητες ασφαλιστικές δικλείδες και να μη προσκρούουν σε βασικές αρχές, όπως είναι η προστασία των προσωπικών δεδομένων, με δεδομένο μάλιστα ότι επίκειται η εφαρμογή της σχετικής Ευρωπαϊκής οδηγίας. Ταυτόχρονα, θεωρεί επιβεβλημένο να διασφαλιστεί ότι ο γιατρός δεν θα επιβαρυνθεί με πρόσθετο οικονομικό κόστος και με επιπλέον φόρτο εργασίας στον οποίο δεν θα μπορεί να ανταπεξέλθει.

“Ενόψει των παραπάνω παρακαλούμε να μας γνωρίσετε το νομικό έρεισμα των ως άνω ενεργειών και αποφάσεων σας καθώς και τα μέτρα που συναφώς, αλλά και εν γένει έχετε λάβει ενόψει του Ευρωπαϊκού Γενικού Κανονισμού Προστασίας Δεδομένων, για την ενημέρωση των μελών μας, τα οποία αναγκαστικά κάνουν χρήση του συστήματος της ΗΔΙΚΑ” αναφέρει χαρακτηριστικά.