500 ενστάσεις από τις κλινικές για περικοπές από 15% έως 85%

Χρόνος ανάγνωσης
less than
1 minute
Read so far

500 ενστάσεις από τις κλινικές για περικοπές από 15% έως 85%

Δεκέμβριος 13, 2017
Από: journalist
Τελευταία ενημέρωση: 6 έτη πριν

Από αυτή την Παρασκευή, σύμφωνα με τα λεγόμενα του ΕΟΠΥΥ, οι όποιες ενστάσεις θα μπορούν να υποβάλλονται ηλεκτρονικά, καθώς θα έχουν ολοκληρωθεί οι αλλαγές στο e-dapy.

Αυτά τόνισαν οι αρμόδιοι του οργανισμού στους εκπροσώπους των κλινικών με τους οποίους και συναντήθηκαν στις 7 Δεκεμβρίου. Στη συνάντηση ήταν ο κ. Γρηγόρης Σαραφιανός από την πλευρά της Πανελλήνιας Ένωσης Ιδιωτικών Κλινικών και ο κ. Βασίλης Μπαρδής, εκπρόσωπος του Συνδέσμου Ελληνικών Κλινικών.

To βασικότερο θέμα είναι ότι ο λόγος της μίας πλευράς αντικρούει τον λόγο της άλλης, ως προς τον αριθμό των ενστάσεων που έχουν γίνει. Ο Οργανισμός ισχυρίζεται ότι αυτές είναι λίγες, ενώ η πλευρά των ιδιωτικών κλινικών μιλά "χαλαρά" για 500 ενστάσεις που έχουν υποβληθεί λόγω των περικοπών που έχουν γίνει, οι οποίες ξεκινούν από 15% έως και 85%, το δε διάστημα για την εκκαθάρισή τους έχει φθάσει τον 1 χρόνο.

Στο πλαίσιο της συνάντησης έγινε μεταξύ άλλων ενημέρωση από την πλευρά του Οργανισμού των συμφωνηθέντων με την τρόικα ως προαπαιτούμενα της τρίτης αξιολόγησης.

Συγκεκριμένα:

  • Θα προχωρήσει ο συμψηφισμός των ετών 2014-2015 και οι οφειλές των κλινικών θα παρακρατηθούν σε μηνιαίες δόσεις ίσες με το 15% της μηνιαίας προς είσπραξης απαίτησης της κλινικής από τον ΕΟΠΥΥ μετά τον έλεγχο. --Ταυτόχρονα στο α’ εξάμηνο του 2018 θα παρακρατηθεί σε δόσεις το clawback του αντίστοιχου διαστήματος του 2017. Αυτό σημαίνει ότι κάθε μήνα θα συμψηφίζουν το (15+16,66)31,66% της μηνιαίας απαίτησης των ιδιωτικών κλινικών.

-Για τα έτη 2012 και 2013,  υπολογίζουν ότι στα τέλη Ιανουαρίου  θα έχει ενημερωθεί το μηχανογραφικό σύστημα του ΕΟΠΥΥ ώστε να προχωρήσει η οποιαδήποτε εκκαθάριση, χωρίς καμία χρονική δέσμευση.

Πηγή  iatronet