Έρχονται απολύσεις στη Roche;

Χρόνος ανάγνωσης
less than
1 minute
Read so far

Έρχονται απολύσεις στη Roche;

Νοέμβριος 23, 2017
Από: journalist
Τελευταία ενημέρωση: 6 έτη πριν

Ενέργειες που αφορούν τον ανασχεδιασμό της εσωτερικής δομής της Roche βρίσκονται σε εξέλιξη και γίνεται λόγος για κατάργηση 20 θέσεων, αλλά και τη δημιουργία νέων.

Πάντως στελέχη της εταιρείας διευκρινίζουν  δεν είναι ακόμη σαφές, αν αυτές οι αλλαγές θα οδηγήσουν σε απολύσεις και πόσες θα είναι αυτές, δεδομένου ότι εργαζόμενοι των οποίων οι θέσεις θα καταργηθούν δεν αποκλείεται να μεταφερθούν σε κάποια από τις κενές θέσεις. Απέφυγαν, δηλαδή, να εκτιμήσουν αριθμό απολύσεων, αλλά και δεν τις απέκλεισαν. Υποστήριξαν, πάντως, ότι στόχος της αναδιοργάνωσης είναι να καταστεί η εταιρία πιο αποτελεσματική, σε ένα διαρκώς μεταβαλλόμενο περιβάλλον, προς όφελος των ασθενών, των ιατρών και όλων των μετόχων.

Παράλληλα, τα στελέχη της εταιρίας υποστηρίζουν πως η διαδικασία της αναδιοργάνωσης δεν συνδέεται με την τελευταία “κόντρα” με το Υπουργείο Υγείας για την απόσυρση από τη θετική λίστα της κομπιμετινίμπης (φάρμακο για το μελάνωμα), προσθέτοντας πως το θέμα συνεχίζει να είναι υπό εξέταση… Υπενθυμίζεται ότι η εταιρεία είχε αιτηθεί την εξαίρεση του συγκεκριμένου φαρμάκου της   από τη θετική λίστα, αίτηση που απέρριψε ο Υπουργός Υγείας

Σημειώνεται ότι το 2010, η Roche είχε προχωρήσει σε διοικητική αναδιοργάνωση το 2010, η οποία είχε συνοδευθεί από την κατάργηση περίπου 4800 θέσεων εργασίας, παγκοσμίως.