Καταθέτει για το ΚΕΕΛΠΝΟ ο τέως Γενικός Διευθυντής

Χρόνος ανάγνωσης
less than
1 minute
Read so far

Καταθέτει για το ΚΕΕΛΠΝΟ ο τέως Γενικός Διευθυντής

Νοέμβριος 23, 2017
Από: journalist
Τελευταία ενημέρωση: 6 έτη πριν

 Μετά από τρεις απουσίες λόγω υγείας, ο τέως Γενικός Διευθυντής Θεόδωρος Παπαδημητρίου θα απαντήσει  την επόμενη Τρίτη στις ερωτήσεις των μελών της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής σχετικά με το πολυσυζητημένο θέμα του ΚΕΕΛΠΝΟ. Μάλιστα, νωρίτερα   είχε διαταχθεί η βίαιη προσαγωγή του στην περίπτωση που θα αρνιόταν και πάλι να παραστεί ενώπιον της Επιτροπής.

Η παρουσία του κ. Παπαδημητρίου θεωρείται ιδιαιτέρως σημαντική για τη διερεύνηση της υπόθεσης και αναμένεται να παραστεί στην Εξεταστική Επιτροπή με τεχνικό σύμβουλο καθώς όπως ο ίδιος σημειώνει, ενώ είναι μάρτυρας και όχι κατηγορούμενος, κατά τη διάρκεια της κατάθεσής του η Επιτροπή θα φέρει και πραγματογνώμονα.

Τα θέματα για τα οποία θα κληθεί να απαντήσει είναι οι 23 προσλήψεις που κάποια μέλη της Επιτροπής υποστηρίζουν ότι έγιναν ρουσφετολογικά από τον τότε υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη, αλλά και για τις υπόλοιπες προσλήψεις στο ΚΕΕΛΠΝΟ που είναι υπό εξέταση.

Ο ίδιος αναμένεται να υποστηρίξει πως ότι γίνονταν ήταν υπό τον απόλυτο έλεγχο του υπουργείου Υγείας, αλλά και ότι νέες προσλήψεις δεν έχουν γίνει στον φορέα. Αντίστοιχα θα κινηθεί και για τις προσλήψεις του παρελθόντος.

Επίσης ο τέως Γενικός Διευθυντής του ΚΕΕΛΠΝΟ θα ερωτηθεί και για τα εκατομμύρια ευρώ που δόθηκαν σε ΜΜΕ ως διαφημίσεις αλλά και για το ποιος έδινε τις σχετικές εγκρίσεις.

Στο πλαίσιο αυτό αναμένεται να ισχυρισθεί πως το ΚΕΕΛΠΝΟ οφείλει να κάνει και ενημερωτικές καμπάνιες για το κοινό ώστε να είναι ενημερωμένο για θέματα δημόσιας Υγείας.

Η κατάθεση του Θεόδωρου Παπαδημητρίου, ο οποίος υπήρξε Γενικός Διευθυντής στο ΚΕΕΛΠΝΟ για πάνω από 20 χρόνια και μάλιστα με όλες τις κυβερνήσεις, θεωρείται κρίσιμη για την εξέλιξη της διερεύνησης των σκανδάλων στην Υγεία, αφού λέγεται πως ήταν το πρόσωπο στο οποίο απευθύνονταν όλα τα πολιτικά στελέχη για να εξυπηρετήσουν τα …δικά τους παιδιά.

Πάντως η ηγεσία του υπουργείου Υγείας για να σβήσει το κακό παρελθόν του ΚΕΕΛΠΝΟ ετοιμάζει την πλήρη ανασυγκρότησή του και την αντικατάστασή του με έναν νέο φορέα.

Βέβαια οι ανατροπές που θα έρθουν έχουν βάλει σε έντονη ανησυχία τους εργαζόμενους του ΚΕΕΛΠΝΟ οι οποίοι ανησυχούν για το επαγγελματικό τους μέλλον, παρότι η ηγεσία του υπουργείου Υγείας διαβεβαιώνει ότι δε θα πειραχτεί καμία θέση εργασίας.

Πηγή:healthreport