Έρχονται προσλήψεις 1.500 μόνιμων γιατρών

Χρόνος ανάγνωσης
less than
1 minute
Read so far

Έρχονται προσλήψεις 1.500 μόνιμων γιατρών

Φεβρουάριος 06, 2018
Από: journalist
Τελευταία ενημέρωση: 6 έτη πριν

Προσλήψεις περίπου 1.500 μόνιμων γιατρών δρομολογεί η κυβέρνηση οι οποίοι  θα ενταχθούν, από διάφορα πόστα, στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, ανέφερε μεταξύ άλλων  ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός στο 9ο Περιφερειακό Συνέδριο για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση «Δυτική Ελλάδα: Πύλη Ανάπτυξης».

Άμεσα προσλαμβάνονται 500 ειδικευμένοι γιατροί οι οποίοι θα επανδρώσουν τα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών των νοσοκομείων της χώρας. Ακολουθούν  500 προσλήψεις για την κάλυψη αναγκών στις δομές πρωτοβάθμιας υγείας. Επίσης απομένουν άλλες 500 θέσεις που θα διανεμηθούν ανά την Ελλάδα, ιεραρχικά, ανάλογα με τις ανάγκες που υπάρχουν κυρίως σε τμήματα αιχμής όπως οι εντατικές, τα τμήματα τεχνητού νεφρού, τα ψυχιατρικά, τα ογκολογικά τμήματα κ.α.  

Όπως εξήγησε ο υπουργός, «στην υγεία διοχετεύεται το 5,2% του Ακαθάριστου Εθνικού Προϊόντος. Έτσι δεν μπορούμε να καλύψουμε με αξιοπιστία και αξιοπρέπεια τις ανάγκες, όταν στην Ευρώπη το ποσοστό φθάνει μέχρι και το 7,2%. Η απόκλιση είναι μεγάλη. Οφείλουμε στη μεταμνημονιακή φάση, να δημιουργήσουμε περισσότερο δημοσιονομικό χώρο για την κάλυψη των αναγκών που υπάρχουν».

Το κομμάτι της πρωτοβάθμιας υγείας το χαρακτήρισε ως ένα μεγάλο στοίχημα του υπουργείου του το οποίο θα εξελιχθεί φέτος με τις Τοπικές Μονάδες Υγείας και την παράλληλη στήριξη των Κέντρων Υγείας και είπε ότι οι δημόσιες δαπάνες για την υγεία είναι στην Ελλάδα  στο 59% και το υπόλοιπο καλύπτεται από τον ιδιωτικό τομέα, όταν στην Ευρώπη οι δαπάνες είναι 80-20 υπέρ του Δημοσίου