Ενημερώνει ο ΙΣΠ για τις αμοιβες των εφημεριών

Χρόνος ανάγνωσης
less than
1 minute
Read so far

Ενημερώνει ο ΙΣΠ για τις αμοιβες των εφημεριών

Φεβρουάριος 06, 2018
Από: journalist
Τελευταία ενημέρωση: 6 έτη πριν

Ενημερωτικό σημείωμα  απέστειλε ο ΙΣΠ προς τα μέλη του  για τις αμοιβές των παρατασιακών επικουρικών και των εφημεριών των νοσοκομειακών ιατρών. Η επιστολή είναι η εξής:

«Δεδομένου ότι Πανελλαδικά, κάποιοι πάρεδροι του Ελεγκτικού Συνεδρίου δεν προχωρούν στην έγκριση των ενταλμάτων πληρωμής των εφημεριών των νοσοκομειακών ιατρών για τον Δεκέμβριο του 2017 με το σκεπτικό ότι δεν εναρμονίζονται με τη νέα νομοθεσία περί οργάνωσης του χρόνου εργασίας του ΕΣΥ και των αμοιβών των παρατασιακών (>24 μήνες) επικουρικών ιατρών λόγω κωλύματος, επικοινωνήσαμε με την 6η ΥΠΕ, την επίτροπο της Αχαΐας (κ Παυλάκη) και τις διοικήσεις των νοσοκομείων της περιοχής ευθύνης μας. 

Κατόπιν αυτών, σας ενημερώνουμε ότι για το ΠΓΝΠ, οι εφημερίες του 12/2017 έχουν ήδη εγκριθεί με πιθανή ημερομηνία πληρωμής 13/02/2018. Όμως, για το ΓΝΠ και το «Καραμανδάνειο»,  λόγω καθυστέρησης έγκρισης των ετήσιων προϋπολογισμών τους , δεν έχουν σταλεί ακόμη προς έγκριση οι εφημερίες του 12/2017.

Σε τοπικό επίπεδο, προς άρση των όποιων κωλυμάτων του ελεγκτικού συνεδρίου, έχει ενεργοποιηθεί η διαδικασία του «εντέλλεσθε» από την 6η ΥΠΕ για τις πληρωμές. Σύμφωνα με τις διαβεβαιώσεις της 6ης ΥΠΕ, με αυτόν τον τρόπο παρακάμπτεται η υπογραφή της επιτρόπου και δεν θα προκύψει πρόβλημα με την καταβολή των δεδουλευμένων των νοσοκομειακών και παρατασιακών   επικουρικών ιατρών (μέχρι τη λήξη της θητείας στις 31/12/2018)».