Αμφίβολη η αποζημίωση από τις φωτιές για τον ΕΟΠΥΥ

Χρόνος ανάγνωσης
less than
1 minute
Read so far

Αμφίβολη η αποζημίωση από τις φωτιές για τον ΕΟΠΥΥ

Μάρτιος 06, 2018
Από: journalist
Τελευταία ενημέρωση: 6 έτη πριν

Δικαστική διαδικασία προκειμένου να μην παραγραφούν οι απαιτήσεις του ΕΟΠΥΥ από την ασφαλιστική εταιρεία για την καταστροφή που υπέστησαν τα ιδιόκτητα γραφεία του στο εμπορικό κέντρο Atrium,  από την πυρκαγιά των θλιβερών επεισοδίων του 2012. Ο Οργανισμός κινδυνεύει να χάσει οριστικά τις αποζημιώσεις.

Η ιστορία έχει ως εξής: το πρώην Ταμείο Ασφάλισης Προσωπικού Τραπεζών Πίστεως, Γενικής και Αμέρικαν Εξπρές (ΤΑΑ - ΠΤΠΓΑΕ) είχε στην πλήρη κυριότητά του μία αυτοτελή οριζόντια ιδιοκτησία 764 τετραγωνικών μέτρων στον τρίτο όροφο του εμπορικού κέντρου “Atrium” και μία ακόμη στο υπόγειο του ίδιου κτιρίου (78 τετραγωνικά). Με την έναρξη λειτουργίας του ΕΟΠΥΥ, τον Ιανουάριο του 2012, τα ακίνητα εντάχθηκαν στον Οργανισμό, όπως και το ίδιο το Ταμείο.

Είχαν, δε, ασφαλιστήριο πυρός και λοιπών ζημιών, το οποίο ήταν σε ισχύ στις καταστροφές. Περιελάμβανε κάλυψη 50.000 ευρώ για καταστροφές, 50.000 ευρώ για θραύση κρυστάλλων, ενώ το συνολικό ασφαλιζόμενο κεφάλαιο ανερχόταν σε 1,27 εκατομμύριο ευρώ.  Πέντε χρόνια αργότερα, η αποζημίωση δεν έχει καταβληθεί από την ασφαλιστική εταιρεία και ο ΕΟΠΥΥ κατέθεσε πέρυσι αγωγή, με την οποία διεκδικεί το ποσό των 499.585 ευρώ. Η εταιρεία διαφωνεί με το ποσό και αναγνωρίζει ζημιές 235.537 ευρώ. Η αγωγή συζητήθηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης. Αποφασίστηκε η επανάληψη της συζήτησης, προκειμένου να συνταχθεί και να προσκομιστεί στο δικαστήριο έκθεση διαιτητικής πραγματογνωμοσύνης. Την περασμένη εβδομάδα, το διοικητικό συμβούλιο του ΕΟΠΥΥ ενέκρινε δαπάνη 7.192 ευρώ, προκειμένου να συνταχθεί πραγματογνωμοσύνη από εξειδικευμένη αρχιτέκτονα - μηχανικό.

Πηγή: iatronet