Ανακοίνωση της MSD για ελλείψεις φαρμάκων και εμβολίων

Χρόνος ανάγνωσης
less than
1 minute
Read so far

Ανακοίνωση της MSD για ελλείψεις φαρμάκων και εμβολίων

Δεκέμβριος 11, 2017
Από: journalist
Τελευταία ενημέρωση: 6 έτη πριν

Σε διευκρινίσεις σχετικά με την έλλειψη ορισμένων φαρμάκων και εμβολίων της από την αγορά, προχωρά με ανακοίνωσή της η  MSD.  

 Συγκεκριμένα, η εταιρεία αναφέρει σε επιστολή της : «Την τελευταία περίοδο παρατηρούνται ελλείψεις σε συγκεκριμένα προϊόντα ως απόρροια της παγκόσμιας κυβερνο-επίθεσης η οποία επηρέασε τα συστήματα πληροφορικής της Merck/MSD παγκοσμίως, λόγω της εποχικής αυξημένης ζήτησης καθώς και προβλημάτων που προέκυψαν σε εργοστάσια παραγωγής στο Πουέρτο Ρίκο. Στην Ελλάδα η κατάσταση έχει ως εξής Για το συνδυασμό εζετιμίμπης/ατορβαστατίνης: Τα αποθέματα του συνδυασμού εζετιμίμπης/ατορβαστατίνης έχουν προσωρινά εξαντληθεί, λόγω προβλημάτων που προκλήθηκαν από φυσικές καταστροφές (τυφώνας Μαρία) στη μονάδα παραγωγής του Πουέρτο Ρίκο. Η MSD έχει ήδη ενημερώσει τον ΕΟΦ για τη μη διαθεσιμότητα αποθεμάτων των εν λόγω προϊόντων και νεότερες πληροφορίες για την εκτέλεση παραγγελιών τους αναμένονται μέσα στον Ιανουάριο.

Για το εμβόλιο ιλαράς, παρωτίτιδας και ερυθράς (MMR VaxPro)

Λόγω της έξαρσης της ιλαράς και σύμφωνα με τα στοιχεία του ΚΕΕΛΠΝΟ, υπάρχει ιδιαίτερα αυξημένη ζήτηση των ενδεικνυόμενων στο ΕΠΕ εμβολίων. Η MSD διέθεσε περισσότερες από 170.000 δόσεις του εμβολίου ιλαράς, παρωτίτιδας και ερυθράς για το χρονικό διάστημα αρχών Σεπτεμβρίου – μέσα Νοεμβρίου, υπερ-δεκαπλάσια ποσότητα της κανονικά προγραμματισμένης..

Αναφορικά με το συνδυασμό εζετιμίμπης/σιμβαστατίνης, την εζετιμίμπη, τη σιταγλιπτίνη, το συνδυασμό σιταγλιπτίνης/μετφορμίνης και τη φουροϊκή μομεταζόνη, η MSD έχει προμηθεύσει επαρκώς την αγορά για να καλύψει την υπάρχουσα ζήτηση.