Απλήρωτοι ακόμη και από το 2015, γιατροί του ΠΕΔΥ

Χρόνος ανάγνωσης
less than
1 minute
Read so far

Απλήρωτοι ακόμη και από το 2015, γιατροί του ΠΕΔΥ

Φεβρουάριος 05, 2018
Από: journalist
Τελευταία ενημέρωση: 6 έτη πριν
Χωρίς μισθό ή με ένα τμήμα του μόνο ζουν δεκάδες του πρώην ΙΚΑ που επέστρεψαν στο δημόσιο σύστημα έπειτα από δικαστικές αποφάσεις και μετά την υποχρεωτική αποχώρησή τους από το δημόσιο το 2014.

Συγκεκριμένα, στην 2η Υγειονομική Περιφέρεια Πειραιώς και Αιγαίου, δεκάδες γιατροί συνεχίζουν να είναι απλήρωτοι από τον Δεκέμβριο του 2015 αφού επέστρεψαν με απόφαση της δικαιοσύνης. Αξιοσημείωτο όμως είναι ότι οι συγκεκριμένοι γιατροί συνεχίζουν να εργάζονται κανονικά και να πηγαίνουν καθημερινά στις δημόσιες δομές.

Βέβαια το πράγμα φαίνεται πως περιπλέκεται ακόμη περισσότερο με τους γιατρούς του πρώην ΠΕΔΥ. Από τη μία νόμος που ψηφίστηκε επί της σημερινής κυβέρνησης, επιβάλει ότι ως το τέλος του 2018 όσοι θέλουν να μείνουν στο ΕΣΥ θα πρέπει να κλείσουν υποχρεωτικά τα ιδιωτικά τους ιατρεία, ενώ νέα δικαστική απόφαση δίνει σε 290 άτομα το δικαίωμα να επιστρέψουν χωρίς όμως να βάλουν λουκέτο στο ιατρείο τους.

Την ίδια ώρα προβλήματα στη μισθοδοσία υπάρχουν και στην 6η Υγειονομική Περιφέρεια όπου περίπου 60-70 γιατροί εργάζονται κανονικά αλλά από το 2016 λαμβάνουν μόνο τον …μισό μισθό. Δηλαδή κοντά στα 750 ευρώ με 20 και 25 χρόνια προϋπηρεσίας.

Πηγή: Healthreporter