Η κυβέρνηση εμπαίζει την κοινωνία της Καβάλας με τις ΤΟΜΥ, δηλώνει ο Βασίλης Οικονόμου

Χρόνος ανάγνωσης
less than
1 minute
Read so far

Η κυβέρνηση εμπαίζει την κοινωνία της Καβάλας με τις ΤΟΜΥ, δηλώνει ο Βασίλης Οικονόμου

Φεβρουάριος 05, 2018
Από: journalist
Τελευταία ενημέρωση: 6 έτη πριν
Με καυστικό τρόπο σχολίασε  το θέμα των Τοπικών Μονάδων Υγείας και της τοπικής κοινωνίας της Καβάλας, ο Τομεάρχης Υγείας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Επικρατείας κ. Βασίλης Οικονόμου.

«Η Κυβέρνηση εμπαίζει την τοπική κοινωνία της Καβάλας με την απόφασή της να εγκαταστήσει ΤΟΜΥ στο κτήριο του Κοινοτικού Κέντρου Ψυχικής Υγείας Καβάλας (ΚΚΨΥ), ενώ εγκαινιάζει τομέα ΕΚΑΒ στη Θάσο χωρίς να έχει εξασφαλίσει τις θαλάσσιες διακομιδές με τα πλοία επιφυλακής», επισημαίνει ο βουλευτής με έμφαση.

Φορτώνοντας νέες δομές στις ήδη υπάρχουσες του ΠΕΔΥ και χωρίς να έχει προηγηθεί μελέτη για την χαρτογράφηση των αναγκών της Περιφέρειας, υποβαθμίζει την παρεχόμενη ψυχιατρική φροντίδα, αφαιρεί από τους ασθενείς το δικαίωμα ελεύθερης επιλογής ιατρού και θέτει σε κίνδυνο το ιατρικό απόρρητο. Η νέο - ιδρυθείσα μονάδα κινδυνεύει και από υποστελέχωση καθώς το ποσοστό συμμετοχής των γιατρών στα ΤΟΜΥ πανελλαδικά δεν ξεπερνά το 30%. Θα πρέπει τέλος, να σημειωθεί ότι πρόκειται για δομή χωρίς εξασφαλισμένη χρηματοδότηση, αφού τα απαιτούμενα κονδύλια προέρχονται κατά κύριο λόγο από το ΕΣΠΑ.

Επίσς,ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας θα εγκαινιάσει τον Τομέα ΕΚΑΒ του νησιού, “ξεχνώντας” μία βασική λεπτομέρεια: Ότι δεν έχει εξασφαλίσει τις θαλάσσιες διακομιδές με τα πλοία επιφυλακής. Αυτό σημαίνει ότι τουλάχιστον τις νυχτερινές ώρες ο σταθμός του ΕΚΑΒ θα επιχειρεί μόνο εντός του νησιού χωρίς καμία δυνατότητα διακομιδής προς το Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας!».