Απορρίπτει το Υγεία τη Δημόσια Πρόταση της «Γ. Αποστολόπουλος»

Χρόνος ανάγνωσης
less than
1 minute
Read so far

Απορρίπτει το Υγεία τη Δημόσια Πρόταση της «Γ. Αποστολόπουλος»

Δεκέμβριος 21, 2017
Από: journalist
Τελευταία ενημέρωση: 6 έτη πριν

Αρνητικά τάσσεται η διοίκηση  του Υγεία στη δημόσια πρόταση για την αγορά μετοχών του από τη «Γ. Αποστολόπουλος», σύμφωνα με την οποία το προσφερόμενο αντάλλαγμά της   ανέρχεται σε  0,45 ευρώ τοις μετρητοίς για κάθε προσφερόμενη μετοχή και αφορά την εξαγορά κατ' ανώτατο του 30% του Υγεία.

Συγκεκριμένα, το ΔΣ του Υγεία, δημοσιοποίησε Αιτιολογημένη γνώμη στην οποία αναφέρει ότι: Το προτεινόμενο αντάλλαγμα είναι σημαντικά κατώτερο του κατωτάτου ορίου του εύλογου εύρους τιμών που προσδιορίσθηκε μεταξύ  0,64 και 0,78 ευρώ ανά μετοχή ( σύμφωνα με τις μεθόδους αποτίμησης από την Euroxx που είναι ο Χρηματοοικονομικός Σύμβουλος της εταιρείας), ενώ οι δηλώσεις του προτείνοντος σχετικά με τους επιχειρηματικούς του στόχους συνιστούν γενικές θεωρήσεις της αγοράς, χωρίς συγκεκριμένες αναφορές στην ίδια την εταιρεία.

Επίσης, δεδομένων των δηλώσεων των μετόχων να μην προβούν στη μεταβίβαση ουδεμίας μετοχής, η Δημόσια Πρόταση δεν δύναται να επηρεάσει τον έλεγχο της εταιρείας. Συνεπώς, καθώς η εταιρεία θα εξακολουθεί να ελέγχεται από τη MIG, η τυχόν επιτυχής έκβαση της Δημόσιας Πρότασης δεν αναμένεται να επηρεάσει το σύνολο των συμφερόντων της (περιλαμβανομένων των συμφερόντων των εργαζομένων.