ΓεΣΥ: Αριθμοί και δεδομένα ένα μήνα μετά

Χρόνος ανάγνωσης
less than
1 minute
Read so far

ΓεΣΥ: Αριθμοί και δεδομένα ένα μήνα μετά

Ιούλιος 03, 2019
Από: stratos
Τελευταία ενημέρωση: 4 έτη πριν

Του Στέλιου Στυλιανού - 30.06.2019 06:00

Δείτε τους γιατρούς από τους οποίους μπορείτε να λάβετε υπηρεσίες(Λίστες)

Ένα μήνα ζωής κλείνει αισίως σήμερα το νέο σύστημα υγείας με τον Οργανισμό Ασφάλισης Υγείας να τρίβει τα χέρια του από ικανοποίηση λόγω του γεγονότος ότι αυξάνονται συνεχώς οι πάροχοι υγείας, αλλά και ότι άρχισαν σιγά σιγά να επιλύονται τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν τις πρώτες μέρες λειτουργίας του ΓεΣΥ.

Στον Οργανισμό επισημαίνουν ότι το στοίχημα του πρώτου μήνα έχει κερδίθει ενώ τονίζουν ότι η πρώτη μεγάλη αξιολόγηση του νέου συστήματος Υγείας θα γίνει μετά τις καλοκαιρινές διακοπές, όποτε και αναμένεται να υπάρξει περαιτέρω ένταξη παρόχων υγείας στο σύστημα.

Στα σημαντικά ζητήματα σύμφωνα με πληροφορίες τον Οργανισμό είναι η αύξηση το επόμενο διάστημα του καταλόγου φαρμάκων, με νέα φάρμακα  να εντάσσονται στο ΓεΣΥ, με στόχο να μπορούν οι δικαιούχοι να εξυπηρετούν τις ανάγκες τους. 

Δείτε εδώ τους Φαρμακοποιούς του ΓεΣΥ

Βελτιώνεται το λογισμικό

Σε μια εξέλιξη ο ΟΑΥ προχώρησε την περασμένη Παρασκευή στην δεύτερη αναβάθμισητου λογισμικού συστήματος μετά και από τις παρατηρήσεις που πήρε από παρόχους υγείας σχετικά με την λειτουργία του. 

Παραλληλα στις περιπτώσεις έλλειψης φαρμάκων, έχουν γίνει διαδικασίες ώστε τα μη διαθέσιμα φάρμακα να καθορίζονται στον κατάλογο φαρμάκων, ώστε να γνωρίζει ο γιατρός ποια θα συνταγογραφεί, γιατί μέχρι σήμερα μια συνταγή δεν μπορούσε να εκτελεστεί.

Αλλαγές προκύπτουν και στο θέμα των συνταγογραφήσεων καθώς φαρμακοποιοί τόνισαν το περασμένο διάστημα ότι διαπίστωσαν λάθη σε συνταγογραφήσεις κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να επιβαρύνεται σημαντικά το σύστημα λόγω κυρίως υπερσυνταγογραφήσεων.

Δείτε εδώ τους Προσωπικούς γιατρούς του ΓεΣΥ

Οι αριθμοί του ΓεΣΥ 

Σημειώνεται ότι ένα μήνα μετά την εφαρμογή του ΓεΣΥ τα δεδομένα σε παρόχους υγείαςμεταβάλλονται συνεχώς, καθώς μέρα με την ημέρα αυξάνεται ο αριθμός των παρόχων υγείας που επιλέγουν να συμβληθούν με τον ΟΑΥ και να παρέχουν τις υπηρεσίες τους εντός ΓεΣΥ.

Μάλιστα πηγές από τον ΟΑΥ σημείωσαν στην ιστοσελίδα μας ειδικότερα όσον αφορά το κομμάτι των γιατρών, οι αποχωρήσεις που υπήρξαν από δημόσια νοσηλευτήρια δεν επηρέασαν τόσο το ΓεΣΥ, καθώς οι περισσότεροι από αυτούς αποχωρούν από τα Κρατικά Νοσηλευτήρια για να ενταχθούν ως ιδιώτες στο ΓεΣΥ.

Δείτε εδώ τους Παιδίατρους του ΓεΣΥ

Συγκεκριμένα μέχρι το απόγευμα της Παρασκευής εντάχθηκαν στο ΓεΣΥ:

Προσωπικοί γιατροί:378

Παιδίατροι:117

Ειδικοί γιατροί:602

Κλινικά Εργαστήρια:145

Φαρμακοποιοί:564