Δικαίωση των νοσοκομειακών γιατρών

Χρόνος ανάγνωσης
less than
1 minute
Read so far

Δικαίωση των νοσοκομειακών γιατρών

Μάρτιος 01, 2018
Από: journalist
Τελευταία ενημέρωση: 6 έτη πριν

Αποφάσεις πήρε το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) για τις μισθολογικές μειώσεις των νοσοκομειακών γιατρών, κατά των οποίων είχε προσφύγει η ΟΕΝΓΕ.

Ένα και πλέον χρόνο μετά από την εκδίκαση της υπόθεσης δεν είχε γίνει η σχετική δημοσίευση, με αποτέλεσμα ο κλάδος να βρίσκεται σε «αναβρασμό». 48 ώρες πριν από τις νέες κινητοποιήσεις που είχε προκηρύξει η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών, το Ανώτατο Δικαστήριο πρωτοκόλλησε την απόφασή του. Μία εξέλιξη προφανώς όχι τυχαία.

Με την υπ’ αριθ. 431/26-2-2018 απόφασή της η Ολομέλεια του ΣτΕ κρίνει αντισυνταγματικές τις μισθολογικές μειώσεις των γιατρών του ν. 4093/12 και ακυρώνει τις μισθοδοτικές καταστάσεις των γιατρών που προσέφυγαν, δικαιώνοντας πανηγυρικά τον κλάδο!

«Επιβεβαιώνεται ότι με τους αγώνες μας μπορούμε να επιβάλλουμε το δίκιο μας και την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων μας» τονίζει η Ομοσπονδία, η οποία αναμένει τις επόμενες ημέρες το κείμενο για να εκτιμήσει το περιεχόμενό του και να αποφασίσει τις μετέπειτα ενέργειες.

«Δεν κάνουμε βήμα πίσω. Απαιτούμε την ανάκτηση των μισθολογικών μας απωλειών και την επαναφορά των μισθών μας και των συντάξεων, στα επίπεδα πριν από όλες τις μνημονιακές περικοπές» αναφέρει σχετικά.