Εγκρίθηκε θεραπεία για τη λιποδυστροφία

Χρόνος ανάγνωσης
less than
1 minute
Read so far

Εγκρίθηκε θεραπεία για τη λιποδυστροφία

Αύγουστος 06, 2018
Από: journalist
Τελευταία ενημέρωση: 5 έτη πριν

Εγκρίθηκε στην Ε.Ε. το πρώτο και μοναδικό φάρμακο, που αφορά τη θεραπεία των επιπλοκών της ανεπάρκειας λεπτίνης σε ασθενείς με λιποδυστροφία.

Η λιποδυστροφία είναι μια εξαιρετικά σπάνια και ανίατη ασθένεια που επηρεάζει την ικανότητα ενός ατόμου να αποθηκεύει λίπος στο σώμα του. Εκδηλώνεται από την ατροφία του υποδόριου λίπους στο κεφάλι, στον αυχένα και στο άνω μισό του κορμού με υπερβολική συσσώρευση λίπους στο κατώτερο μισό του. Μπορεί είτε να είναι γενικευμένη (GL) είτε μερική (PL).

Η νόσος μπορεί να εμφανιστεί στην παιδική ηλικία, κατά την εφηβεία ή μετά την εφηβεία. Παρουσιάζεται σπάνια και επηρεάζει κυρίως τις γυναίκες. Σε παγκόσμιο επίπεδο, η λιποδυστροφία επηρεάζει περίπου 1 έως 4 άτομα ανά εκατομμύριο πληθυσμού.

Ο Βρετανός καθηγητής Sir Stephen O’Rahilly, από το νοσοκομείο του Addenbrooke του Cambridge, δήλωσε: «Η λιποδυστροφία είναι μια σπάνια κατάσταση η οποία, λόγω του σύνθετου χαρακτήρα της, απαιτεί εξειδικευμένη θεραπεία. Οι ασθενείς με λιποδυστροφία έχουν προηγουμένως βασιστεί στις αλλαγές του τρόπου ζωής και τα φάρμακα, όπως οι ενέσεις ινσουλίνης για τη διαχείριση των επιπλοκών που σχετίζονται με την κατάσταση. Το σημερινό ορόσημο σηματοδοτεί μια σημαντική αλλαγή στον τρόπο θεραπείας της λιποδυστροφίας. Για πρώτη φορά, θα μπορέσουμε να προσφέρουμε στους ασθενείς στην Ευρώπη μια θεραπευτική επιλογή που θα αντιμετωπίζει μία από τις θεμελιώδεις πτυχές της ίδιας της κατάστασης».

Πηγή: www.virus.com.gr