Στο στόχαστρο του ΕΟΠΥΥ γιατροί και κλινικές

Χρόνος ανάγνωσης
less than
1 minute
Read so far

Στο στόχαστρο του ΕΟΠΥΥ γιατροί και κλινικές

Φεβρουάριος 06, 2018
Από: journalist
Τελευταία ενημέρωση: 6 έτη πριν

Στο στόχαστρο του ΕΟΠΥΥ μπαίνουν γιατροί και ιδιωτικές κλινικές, με τη διοίκηση του Οργανισμού να προχωρά από φέτος σε αυστηρότερο έλεγχο όλων των δαπανών, και μάλιστα σε τρία επίπεδα, ώστε να περιοριστούν οι υπερβάσεις που καταγράφονται στους κλειστούς προϋπολογισμούς των παροχών προς τους ασφαλισμένους (φάρμακα, νοσήλια και διαγνωστικές εξετάσεις).

Συνταγές γιατρών, παραπεμπτικά και γνωματεύσεις τίθενται υπό καθεστώς συνεχούς παρακολούθησης από τις υπηρεσίες του ΕΟΠΥΥ. Στην κατεύθυνση αυτή θα υπάρξει ηλεκτρονικό σύστημα διαχείρισης και παρακολούθησης των εισαγωγών στις ιδιωτικές κλινικές που είναι συμβεβλημένες με τον Οργανισμό σε πραγματικό χρόνο, ηλεκτρονικός έλεγχος των γνωματεύσεων και τέλος συσχέτιση των νόσων με τη συνταγογράφηση και την έκδοση παραπεμπτικών για εξετάσεις.

Μόλις στα μέσα του προηγούμενου μήνα προστέθηκε νέο σύστημα ελέγχου στην εφαρμογή έκδοσης ηλεκτρονικών γνωματεύσεων του ΕΟΠΥΥ για παροχές ασφαλισμένων. Σύμφωνα με ενημέρωση του Οργανισμού, το σύστημα παρακολουθεί τη δαπάνη ανά ΑΜΚΑ ασθενή σε σχέση με τα ανώτερα όρια αποδιδόμενων παροχών ανά είδος παροχής και τη διάρκεια ισχύος, που καθορίζει ο Ενιαίος Κανονισμός Παροχών Υγείας.