Η Pharmathen προχωρά στην πώληση της εμπορικής της δραστηριότητας στην Ελλάδα

Χρόνος ανάγνωσης
less than
1 minute
Read so far

Η Pharmathen προχωρά στην πώληση της εμπορικής της δραστηριότητας στην Ελλάδα

Νοέμβριος 29, 2017
Από: journalist
Τελευταία ενημέρωση: 6 έτη πριν

Μετά την πιστοποίηση του εργοστασίου των Σαπών από τον Αμερικανικό Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων FDA, η Pharmathen  στρέφεται στην  αποκλειστική της δραστηριοποίηση  στις μεγάλες διεθνείς αγορές, όπως στις ΗΠΑ.

Στο πλαίσιο αυτό, η εταιρεία ανακοινώνει ότι έχει έρθει σε συμφωνία για πώληση της εμπορικής της δραστηριότητας στην Ελλάδα σε επενδυτικό όμιλο επιχειρηματιών, με επικεφαλής τους Περικλή και Πέτρο Βασιλόπουλο,  τη συμμετοχή τους σε αυτόν των Βασίλη και Νέλλης Κάτσου αλλά και διοικητικών στελεχών του τμήματος που πωλείται. Ο νέος φορέας που θα προκύψει από τη συμφωνία, θα αναλάβει εξ ολοκλήρου την απρόσκοπτη συνέχιση της δραστηριότητας στην Ελληνική αγορά, βασιζόμενος στο υπάρχον εργατικό, στελεχιακό και διευθυντικό δυναμικό. Η επίσημη έναρξη λειτουργίας του νέου φορέα, θα λάβει χώρα μετά και την τυπική έγκριση της συμφωνίας από τις αρμόδιες ρυθμιστικές αρχές.

Στόχος της Pharmathen,   είναι να ενισχύσει τη  θέση της στην παγκόσμια φαρμακευτική αγορά, όπου τα τελευταία 5 χρόνια έχει  επενδύσει πάνω από  135 εκατ.  ευρώ για την έρευνα και ανάπτυξη νέων προϊόντων, αλλά και για την αναβάθμιση και ενίσχυση των παραγωγικών εγκαταστάσεων της εταιρείας στην Ελλάδα.