Ιαματικός Τουρισμός: Αναξιοποίητα τα 752 σημεία της Ελλάδας

Χρόνος ανάγνωσης
less than
1 minute
Read so far

Ιαματικός Τουρισμός: Αναξιοποίητα τα 752 σημεία της Ελλάδας

Ιανουάριος 01, 2018
Από: journalist
Τελευταία ενημέρωση: 6 έτη πριν

Οι ευοίωνες προοπτικές που ανοίγονται για τη χώρα μας από την αξιοποίηση του ιαματικού τουρισμού,  ήταν το θέμα του 3ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Ιαματικής Ιατρικής που πραγματοποιήθηκε στα Καμένα Βούρλα, τον περασμένο Οκτώβριο.

Το συνέδριο συνδιοργάνωσε η ΚΕΔΕ, Ελληνική Ακαδημία Ιαματικής Ιατρικής και η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος, υπό την αιγίδα του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης, του ΠΙΣ, του ΙΣΑ και σε συνεργασία με την Τσεχική Πρεσβεία.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν, σε 752 διαφορετικά γεωγραφικά σημεία της Ελλάδας αναβλύζουν πηγαία νερά πλούσια σε μεταλλικά στοιχεία. Ωστόσο ο πλούτος αυτός έχει μείνει αναξιοποίητος, καθώς μόνο 109 πηγές είναι ενεργοποιημένες και οι 43 είναι αναγνωρισμένες με Φ.Ε.Κ. για θεραπευτικές ενδείξεις και αντενδείξεις.

Όπως τόνισαν οι ομιλητές, η αξιοποίηση των πολλών σημαντικών ιαματικών πηγών μπορεί να αποτελέσει ένα σημαντικό εργαλείο για την ανάπτυξη του ιατρικού τουρισμού και να συντελέσει στην ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας
Είναι χαρακτηριστικό ότι η Ευρώπη έχει 1.400 ανεπτυγμένες λουτροπόλεις, στις οποίες απασχολούνται 750.000 άτομα με ετήσιο τζίρο 45 δισ. ευρώ από τις 180 εκατομμύρια διανυκτερεύσεις.