Καθυστερούν τα πορίσματα για την κακοδιαχείριση της Επιτροπής για την Υγεία

Χρόνος ανάγνωσης
less than
1 minute
Read so far

Καθυστερούν τα πορίσματα για την κακοδιαχείριση της Επιτροπής για την Υγεία

Μάρτιος 09, 2018
Από: journalist
Τελευταία ενημέρωση: 6 έτη πριν

Στις αρχές του καλοκαιριού και ίσως και αργότερα αναμένεται να ολοκληρωθούν οι εργασίες της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής για την Υγεία  που διερευνά υποθέσεις κακοδιαχείρισης στο χώρο της Υγείας.

  Μάλιστα, για τη διαμόρφωση του χρονοδιαγράμματος και τη διαχείριση υποθέσεων που εκκρεμούν συνεδρίασε η Επιτροπή διαφοροποιώντας μάλιστα την ατζέντα της  που προέβλεπε την κατάθεση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη.

Αναλυτικότερα, στην πρόσκληση που απέστειλε ο πρόεδρος Α. Μπαλωμενάκης, αντί της κατάθεσης προτάθηκε η συνεδρίαση της Επιτροπής να ασχοληθεί με διαδικαστικά θέματα και εν νέου προγραμματισμό των εργασιών της. Έτσι, αναβλήθηκε ουσιαστικά η εξέταση του μάρτυρα.

Ένα από τα ζητήματα που τίθενται αφορά στο χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης του έργου της Επιτροπή, οι εργασίες της οποίας έχουν ξεπεράσει κατά πολύ το χρόνο που είχε υπολογιστεί αρχικά. Tο θέμα αυτό σχετίζεται μεταξύ άλλων με τη συμμετοχή τριών μελών της Εξεταστικής Επιτροπής, ταυτόχρονα, και στην Προανακριτική Επιτροπή για την υπόθεση Novartis. Η τελευταία συνεδριάζει τέσσερις φορές την εβδομάδα, με αποτέλεσμα να μένει ελεύθερη μόνο η Τετάρτη για τις συνεδριάσεις της Εξεταστικής Επιτροπής. Συνεπώς, αποκλείεται το ενδεχόμενο περισσότερων συνεδριάσεων μέσα στην ίδια εβδομάδα για την επιτάχυνση των εργασιών της.

Ένα άλλο θέμα αφορά σε εκκρεμότητες υποθέσεων που έχει ήδη εξετάσει η Επιτροπή, όπως της εξέτασης ορισμένων μαρτύρων και της απουσίας πορίσματος συμπερασμάτων (π.χ. Πολάκης, Κρεμαστινός, Βορίδης). Εξάλλου, η θεματική του ΚΕΕΛΠΝΟ αλλά και η επόμενη θεματική με την οποία θα ασχοληθεί η Επιτροπή και αφορά στη φαρμακευτική δαπάνη, θεωρούνται συγκοινωνούντα δοχεία με την υπόθεση Novartis που διερευνά η Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής.

Κατόπιν των προαναφερόμενων, ορισμένα μέλη της Επιτροπής εκτίμησαν ότι οι εργασίες της Εξεταστικής Επιτροπής για την Υγεία δεν αναμένεται να ολοκληρωθούν πριν από τις αρχές του καλοκαιριού.