Τίτλοι τέλους στο ΚΕΕΛΠΝΟ

Χρόνος ανάγνωσης
less than
1 minute
Read so far

Τίτλοι τέλους στο ΚΕΕΛΠΝΟ

Νοέμβριος 23, 2017
Από: journalist
Τελευταία ενημέρωση: 6 έτη πριν

Η αντικατάσταση του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) με νέο φορέα αποτελεί την άμεση πρόθεση του υπουργείου Υγείας, απόφαση που φέρεται να ελήφθη σε ανώτατο επίπεδο, με ορισμένες πληροφορίες να κάνουν λόγο για κλειστή σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου. Ο νέος φορέας αναμένεται να έχει σύγχρονη δομή και πιθανόν θα ονομαστεί Εθνικός Οργανισμός Προστασίας της Δημόσιας Υγείας.

Ήδη έχει συσταθεί ειδική ομάδα επιστημόνων η οποία φέρεται να επεξεργάζεται σχέδιο «νέου» ΚΕΕΛΠΝΟ, απαλλαγμένου από τις αμαρτίες του παρελθόντος, αλλά και με σύγχρονη δομή και αναμένεται να παραδώσει εντός ενός μήνα τις εισηγήσεις στους πολιτικούς προϊσταμένους και το πρωθυπουργικό γραφείο .Επικεφαλής της ομάδας σχεδιασμού του νέου φορέα έχει τεθεί ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Υγείας, Γιάννης Μπασκώζος, ενώ η επιστημονική ομάδα συστάθηκε με απόφαση του υπουργού Υγείας Ανδρέα Ξανθού.

Το νέο ΚΕΕΛΠΝΟ, που θα ονομάζεται διαφορετικά για να σηματοδοτηθεί και η νέα εποχή, θα ασχολείται με το σύνολο των υπηρεσιών της δημόσιας υγείας. Πάντως δεν αναμένεται να θυμίζει σε τίποτε τον παλιό φορέα σε επίπεδο δομής και οργάνωσης, αλλά θα αποτελεί έναν σύγχρονο φορέα του υπουργείου Υγείας, υψηλών προδιαγραφών.

Εκτιμάται ότι οι υπάρχοντες εργαζόμενοι του ΚΕΕΛΠΝΟ να παραμείνουν στον νέο φορέα, ενώ όσοι είχαν αποσπαστεί σε άλλες υπηρεσίες του τομέα της υγείας, θα παραμείνουν εκεί και δε θα επιστρέψουν.