Ξεπέρασε κάθε προσδοκία η προσφορά αίματος

Χρόνος ανάγνωσης
less than
1 minute
Read so far

Ξεπέρασε κάθε προσδοκία η προσφορά αίματος

Ιούλιος 26, 2018
Από: journalist
Τελευταία ενημέρωση: 5 έτη πριν

Ρεκόρ κατέγραψε η ημερησία συλλογή αίματος στην Αττική, με τους πολίτες να συνεχίζουν να συρρέουν και εχθές στα τμήματα αιμοδοσίας των νοσοκομείων.

«Η ανταπόκριση του κοινού στην έκκληση του Ε.ΚΕ.Α. για εθελοντική αιμοδοσία υπέρ των πυρόπληκτων ήταν πέρα από κάθε προσδοκία», αναφέρει ανακοίνωση του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας.

Όπως αναφέρει λοιπόν το ΕΚΕΑ η ημερήσια συλλογή της Αττικής υπερδιπλασιάσθηκε χθες, με 1300 μονάδες αίμα έναντι 600 πέρυσι την ίδια μέρα. Ωστόσο, η πρόεδρος του Κέντρου Χ. Ματσούκα σπεύδει να σημειώσει  την ανάγκη για σταθερή εθελοντική προσφορά κατά τη διάρκεια του Αυγούστου, τόσο για την υποστήριξη με αίμα και παράγωγα των εγκαυματιών, οι οποίοι αναμένεται να τα χρειαστούν στην πορεία ανάρρωσης τους, όσο και για την ισορροπία των αποθεμάτων και την ορθολογική κατανομή του αίματος. Περαιτέρω, θα αποφευχθεί και η ταλαιπωρία των αιμοδοτών με πολύρωρες αναμονές.

«Εκφράζουμε την ευγνωμοσύνη μας για την αλληλεγγύη και προσφορά του κόσμου, αλλά και για την υπεράνθρωπη προσπάθεια που καταβάλλει το προσωπικό όλων των Αιμοδοσιών και ιδιαίτερα των τριών νοσοκομείων – Ελπίς, Θριάσιο & Σισμανόγλειο – που σήκωσαν το βάρος της λειτουργίας εκτάκτως το απόγευμα», σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Επίσης, υπενθυμίζουμε ότι όλες οι Αιμοδοσίες της χώρας λειτουργούν καθημερινά σε πρωινό ωράριο και οι περισσότερες το έχουν επεκτείνει ανάλογα με την προσέλευση αιμοδοτών.

Πηγή: Virus.com.gr