Οι δυσλειτουργίες του e-ΔΑΠY

Χρόνος ανάγνωσης
less than
1 minute
Read so far

Οι δυσλειτουργίες του e-ΔΑΠY

Νοέμβριος 03, 2017
Από: journalist
Τελευταία ενημέρωση: 6 έτη πριν

Τα προβλήματα της πλατφόρμας e-ΔΑΠΥ που έχει ενεργοποιήσει ο ΕΟΠΥΥ καταθέτει σε επιστολή του προς τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ, ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής (ΦΣΑ).

Με την επισήμανση ότι η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ προέτρεψε τους φαρμακοποιούς να εκτελούν γνωματεύσεις κατά το διάστημα που το σύστημα δεν λειτουργούσε, αναφέρονται 3 βασικά προβλήματα που προέκυψαν στην καταχώριση των γνωματεύσεων με την επαναλειτουργία του συστήματος.

Ειδικότερα, από το αναβαθμισμένο σύστημα λείπουν υλικά (που υπήρχαν πριν), π.χ. ταινίες μέτρησης σακχάρου GE 100 (barcode 4710627335749), σκαριφιστήρες GE 50 (barcode 4710627335763), aerochamber ενηλίκων, σκευάσματα ειδικής διατροφής κ.α., και οι φαρμακοποιοί αναρωτιούνται πώς θα τα καταχωρίσουν, εφόσον έχουν ήδη εκτελέσει τις γνωματεύσεις.

Το νέο e-ΔΑΠΥ ορίζει ως μέγιστη αποδοτέα τιμή για τα σκευάσματα διατροφής τα 400 ευρώ μαζί με ΦΠΑ, ενώ το ορθό είναι 400 ευρώ πλέον ΦΠΑ. Πότε θα λυθεί αυτό αναρωτιούνται οι εκπρόσωποι του ΦΣΑ.

Επίσης, το σύστημα δεν επιτρέπει την καταχώριση γνωματεύσεων που υπερβαίνουν τη μέγιστη αποδοτέα τιμή του ΕΟΠΥΥ, διότι έχουν έγκριση ΑΥΣ.

Στην επιστολή του ο ΦΣΑ, ζητά την άμεση λύση των προαναφερόμενων προβλημάτων και λαθών του συστήματος, τονίζοντας ότι μετά από 10 ολόκληρους μήνες από την έναρξη του νέου συστήματος, όχι μόνο δεν έχει ομαλοποιηθεί η κατάσταση, αλλά καθημερινά προστίθενται νέα προβλήματα, ταλαιπωρώντας πολίτες και φαρμακοποιούς.

Πηγή: onmed