Στη Βουλή ο φάκελος Novartis

Χρόνος ανάγνωσης
less than
1 minute
Read so far

Στη Βουλή ο φάκελος Novartis

Φεβρουάριος 05, 2018
Από: journalist
Τελευταία ενημέρωση: 6 έτη πριν

Στη Βουλή αναμένεται να διαβιβασθεί η δικογραφία για την υπόθεση της Novartis καθώς οι εισαγγελείς διαφθοράς εντόπισαν ενδεχόμενες ευθύνες για δύο πρώην πρωθυπουργούς και για οκτώ πρώην υπουργούς Υγείας, Οικονομικών και Ανάπτυξης.  Σύμφωνα με πληροφορίες οι εισαγγελικοί λειτουργοί εντόπισαν ενδείξεις για δωροδοκία και απιστία για δέκα πολιτικά πρόσωπα, ανάμεσα στους οποίους είναι πρώην υπουργοί Yγείας, Οικονομικών και Ανάπτυξης την περίοδο από το 2006 μέχρι και τις αρχές του 2015.

Υπενθυμίζεται ότι η υπόθεση της Novartis είχε έρθει στο φως της δημοσιότητας στο τέλος του 2016, οπότε και είχε διαρρεύσει ότι υπάρχει καυτός φάκελος με ονόματα πολιτικών προσώπων αλλά και γιατρών που φέρονται να είχαν πάρει χρήματα από την εταιρεία.

Η επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη και οι επίκουροι εισαγγελείς Χρήστος Ντζούρας και Στέλιος Μανώλης,παρέδωσαν το πρώτο μέρος της δικογραφίας στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου προκειμένου να διαβιβαστεί στη Βουλή με βάση το νόμο περί ευθύνης υπουργών.

Παράλληλα, ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βάρος πρώην υψηλόβαθμου στελέχους της Novartis για δωροδοκία, ενώ εκδόθηκε και διάταξη απαγόρευσης εξόδου του από τη χώρα.

Η έρευνα που αφορά την εμπλοκή μη πολιτικών αλλά και πολιτικών προσώπων στην υπόθεση της Novartis καθώς και για το ενδεχόμενο νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες (ξέπλυμα βρόμικου χρήματος) συνεχίζεται από τους εισαγγελείς διαφθοράς.

Πηγή: Health Report.gr