Το Ενιαίο πληροφοριακό σύστημα της ΗΔΙΚΑ με ταυτόχρονη μείωση κόστους

Χρόνος ανάγνωσης
less than
1 minute
Read so far

Το Ενιαίο πληροφοριακό σύστημα της ΗΔΙΚΑ με ταυτόχρονη μείωση κόστους

Μάρτιος 08, 2018
Από: journalist
Τελευταία ενημέρωση: 6 έτη πριν

Το νέο επιχειρησιακό σύστημα μονάδων υγείας της ΗΔΙΚΑ ΑΕ, το οποίο χρηματοδοτείται από πόρους ΕΣΠΑ, αποδίδεται στη λογική συμφωνίας πλαίσιο και αποτελεί μια ολοκληρωμένη λύση ενός ενιαίου πληροφοριακού συστήματος, παρουσίασε η κα Αθηνά Τριανταφυλλίδου, Προϊσταμένη Διεύθυνσης Λειτουργίας και Υποστήριξης Εφαρμογών της Η.ΔΙ.Κ.Α. Α.Ε.

Όπως ανέφερε στην ομιλία της στο διήμερο Συνέδριο Health IT Conference 2018, που είχε ως θέμα: « Η χρήση νέων τεχνολογιών στον τομέα της Υγείας προς όφελος του Πολίτη», στόχοι του έργου είναι μια ολοκληρωμένη και ομοιογενής λύση, η οποία θα διασφαλίζει τη διαλειτουργικότητα των συστημάτων και τον περιορισμό του κόστους καθώς και την εφαρμογή τυποποίησης σε βασικές διαδικασίες, καλύπτοντας όπως προβλέπεται σειρά Νοσοκομείων, αθροίζοντας στο σύνολο 7500 αναπτυγμένες κλίνες.

Η κα Τριανταφυλλίδου αναφέρθηκε στα δύο στάδια υλοποίησης του έργου, με το πρώτο να καλύπτει το σύνολο των ενεργειών υλοποίησης και λειτουργίας της κεντρικής πλατφόρμας του Ενιαίου Πληροφοριακού Συστήματος και την ένταξη σε παραγωγική λειτουργία των νοσοκομείων «Ευαγγελισμός» και «Λαϊκό» (δυναμικότητας 1520 κλινών) και το δεύτερο να αποτελεί και την εξάπλωση του συστήματος στο σύνολο των υπόλοιπων μονάδων υγείας. Αναφερόμενη στην επιτυχημένη πιλοτική λειτουργία του συστήματος στο μεγαλύτερο Νοσοκομείο της χώρας (Ευαγγελισμό) η κα Τριανταφυλίδου τόνισε πως κάτι τέτοιο δεν έχει παγκόσμιο προηγούμενο και πως αυτό οφείλεται στην υψηλή κατάρτιση των στελεχών της ΗΔΙΚΑ ΑΕ και της διεύθυνσης πληροφορικής του Νοσοκομείου, καθώς και στη στήριξη που το έργο είχε από κάθε εμπλεκόμενο. Κλείνοντας την παρουσίασή της ανέφερε ότι αναμένεται η υπογραφή μνημονίου συνεργασίας με 14 νοσοκομεία εντός των επομένων ημερών.