Balkannabis EXPO 2018: Διεθνής Έκθεση & Συνέδρια για την ιατρική και βιομηχανική κάνναβη

Χρόνος ανάγνωσης
less than
1 minute
Read so far

Balkannabis EXPO 2018: Διεθνής Έκθεση & Συνέδρια για την ιατρική και βιομηχανική κάνναβη

Απρίλιος 04, 2018
Από: journalist
Τελευταία ενημέρωση: 6 έτη πριν

Στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων θα πραγματοποιηθεί η έκθεση Balkannabis EXPO 2018 το τριήμερο από την  1-3 Ιουνίου.

Στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους της έκθεσης «Balkannabis EXPO 2018» θα συναντηθούν οι επαγγελματίες του κλάδου, καλλιεργητές, παραγωγοί και επιστήμονες για την ανταλλαγή τεχνογνωσίας, την παρουσίαση των πιο σύγχρονων και καινοτόμων τεχνολογιών και εφαρμογών της βιομηχανικής και φαρμακευτικής κάνναβης.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις με το νέο νομοθετικό και θεσμικό πλαίσιο για τη Βιομηχανική και Φαρμακευτική Κάνναβη, η χώρα μπορεί να συμβάλλει αποφασιστικά στην καθιέρωση της βιομηχανίας της κάνναβης στα Βαλκάνια, δημιουργώντας περισσότερες από 10.000 θέσεις εργασίας. Οι δυνατότητες εξαγωγής Φαρμακευτικής και Βιομηχανικής Κάνναβης από την Ελλάδα τα επόμενα χρόνια θα εκτιναχθούν, ενώ ήδη εκδηλώνεται αξιοσημείωτο επενδυτικό ενδιαφέρον από το εξωτερικό.

Στο πλαίσιο αυτό η έκθεση φιλοδοξεί να γίνει θεσμός ανοίγοντας το δρόμο για τη βιώσιμη ανάπτυξη της ελληνικής βιομηχανίας κάνναβης.

Η Balkannabis EXPO 2018 περιλαμβάνει:

  • 120 εκθέτες από όλο τον κόσμο
  • 2 διεθνή συνέδρια
  • Περισσότερους από 35 ομιλητές διεθνούς εμβέλειας και κύρους από 18 χώρες
  • 4 επαγγελματικά σεμινάρια (masterclasses) για ιατρούς, θεραπευτικό προσωπικό, καλλιεργητές και παραγωγούς (με προεγγραφές)
  • 6 εργαστήρια – παρουσιάσεις (διατροφή, μαγειρική, δόμηση, κ.ά.)
  • πολλές παράλληλες καλλιτεχνικές δραστηριότητες (έκθεση πόστερ και σκίτσων, τσίρκο, ζογκλέρ, μουσική από DJs και παραγωγούς)

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται να παρουσιάσουν τα διεθνή συνέδρια που θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο της έκθεσης, με τη συμμετοχή των σημαντικότερων επιστημόνων και επιχειρηματιών του κλάδου. Το πρώτο με τίτλο «Επιστήμη της Ιατρικής Κάνναβης» και θέμα την επιστήμη και τις ιατρικές/ θεραπευτικές εφαρμογές της κάνναβης (1 Ιουνίου 2018, 12.00- 21.00, στο αμφιθέατρο Αθήνα 9.84) και το δεύτερο με τίτλο «Συνάντηση Κορυφής για την Βιομηχανική Κάνναβη» και θέμα την βιομηχανική χρήση και απευθύνεται σε παραγωγούς και καλλιεργητές (2 Ιουνίου 2018, 12.00 – 21.00, στο αμφιθέατρο Αθήνα 9.84).

Στο πλαίσιο της έκθεσης, χαιρετισμό έχουν κληθεί να απευθύνουν ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός, ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Ιωάννης Τσιρώνης, ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης κ.ά.

Η BALKANNABIS EXPO πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων, της Περιφέρειας Αττικής και της Γενικής Γραμματείας Βιομηχανίας. Στηρίζεται από διεθνείς φορείς, οργανισμούς και δίκτυα όπως οι International Cannabis and Cannabinoid Institute (ICCI), ENCOD, FAAAT, NoCo Hemp Expo, ICANNA.