Bayer: Αύξηση πωλήσεων και κερδών το 2017

Χρόνος ανάγνωσης
less than
1 minute
Read so far

Bayer: Αύξηση πωλήσεων και κερδών το 2017

Μάρτιος 09, 2018
Από: journalist
Τελευταία ενημέρωση: 6 έτη πριν

Αύξηση 4,3%  κατέγραψαν οι πωλήσεις συνταγογραφούμενων φαρμάκων (Τομέας Φαρμάκων) της Bayer  φτάνοντας στα 16,847 δισ. ευρώ, ωθούμενη από συγκεκριμένα σκευάσματα.

Ειδικότερα, οι συνολικές πωλήσεις του αντιπηκτικού Xarelto™, του οφθαλμολογικού σκευάσματος Eylea™, των αντικαρκινικών φαρμάκων Stivarga™ και Xofigo™, καθώς και του φαρμάκου για τη θεραπεία της πνευμονικής υπέρτασης, Adempas™, αυξήθηκαν κατά 16,3% διαμορφούμενες,  στα 6,196 δις και οι πωλήσεις του Xofigo™, κυρίως λόγω της έναρξης διάθεσής του στην Αγορά της Ιαπωνίας το 2016 αλλά και λόγω της αυξημένης ζήτησης στις Ηνωμένες Πολιτείες που ενισχύθηκαν  κατά 13,9%.

Η Bayer κατέγραψε, επίσης, κέρδη στα έσοδα από άδειες προς τρίτους –τα οποία αναγνωρίζονται ως πωλήσεις – στις ΗΠΑ, όπου το Xarelto™ διατίθεται στην αγορά από μια θυγατρική της Johnson & Johnson. Οι πωλήσεις του Eylea™ κατέγραψαν άλμα 18,5%, γεγονός που κατά κύριο λόγο οφείλεται στην αύξηση πωλήσεων στις αγορές της Ευρώπης, του Καναδά και της Ιαπωνίας.

Μεταξύ των υπολοίπων φαρμακευτικών προϊόντων με ηγετική θέση στην αγορά, αυξημένες κατά 9,2%   εμφανίζονται οι πωλήσεις των ενδομήτριων σπειραμάτων που απελευθερώνουν ορμόνες (οικογένεια προϊόντων Mirena™), λόγω της αύξησης που καταγράφουν οι πωλήσεις, κυρίως στις ΗΠΑ και την Ευρώπη, της ενδομήτριας συσκευής Kyleena™, η οποία απελευθερώνει μικρότερη ποσότητα ορμονών.

Άνοδος των πωλήσεων  10,5%  καταγράφεται επίσης για την Aspirin™ Cardio, κατά τη δευτερογενούς πρόληψης των εμφραγμάτων,   και 13% το αντιδιαβητικό Glucobay,  λόγω κυρίως των συνεχιζόμενων καλών επιδόσεων στην αγορά της Κίνας. Οι πωλήσεις των συνθετικών παραγόντων πήξης Kogenate™/Kovaltry™ εμφανίζονται μειωμένες κατά 15,9% ,   λόγω της υποχώρησης στο επίπεδο των παραγγελιών του δραστικού συστατικού από συγκεκριμένο συνεργαζόμενο διανομέα, πριν την προγραμματισμένη λήξη της σχετικής σύμβασης στα τέλη του έτους. Αν ληφθεί υπ’ όψη η συγκεκριμένη εξέλιξη, οι πωλήσεις του συγκεκριμένου προϊόντος εμφανίζονται να παραμένουν στα επίπεδα της προηγούμενης χρονιάς.

Στον Τομέα Φαρμάκων, τα κέρδη προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων (EBITDA), και χωρίς να συνυπολογίζονται τα όποια μη επαναλαμβανόμενα κέρδη, εμφανίζονται ενισχυμένα κατά 8,8%, στα 5,711 δισ.. Αντιθέτως, δυσμενείς διακυμάνσεις στις συναλλαγματικές ισοτιμίες είχαν ως αποτέλεσμα τη μείωση των κερδών κατά 98 εκατ. ευρώ.