Διυπουργική επιτροπή παρακολούθησης δαπανών στην Υγεία

Χρόνος ανάγνωσης
less than
1 minute
Read so far

Διυπουργική επιτροπή παρακολούθησης δαπανών στην Υγεία

Δεκέμβριος 19, 2017
Από: journalist
Τελευταία ενημέρωση: 6 έτη πριν

Με στόχο τον εξορθολογισμό των οικονομικών του δημοσίου συστήματος Υγείας αλλά και τη χρηματοδότησή του, ο υπουργός Υγείας προανήγγειλε τη Δευτέρα τη δημιουργία   κοινής επιτροπής των υπουργείων Υγείας και Οικονομικών.

Ο  Ανδρέας Ξανθός, κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού στη Βουλή, επεσήμανε  ότι έχουν εξαντληθεί τα όρια της έντιμης και αξιοπρεπούς διαχείρισης του σημερινού δημοσιονομικού πλαισίου και πως στη μεταμνημονιακή περίοδο, κρίσιμη προϋπόθεση είναι η δημιουργία αυξημένου “δημοσιονομικού χώρου” για δημόσια Υγεία και Κοινωνικό Κράτος.

Σύμφωνα με τον κ. Ξανθό, αυτό απαιτεί σοβαρό και ορθολογικό σχεδιασμό ανάπτυξης των δομών και υπηρεσιών του ΕΣΥ και σταδιακή σύγκλιση των δημόσιων δαπανών Υγείας ως ποσοστό του ΑΕΠ με τους ευρωπαϊκούς μέσους όρους.

Στο πλαίσιο αυτό, έχει υπάρξει συμφωνία με το υπουργείο Οικονομικών για τη συγκρότηση μιας κοινής επιτροπής ανάμεσα στα δύο υπουργεία, ευθύνη της οποίας είναι η συστηματική παρακολούθηση των οικονομικών της Υγείας και της βιώσιμης χρηματοδότησης του συστήματος, με βάση το στρατηγικό σχεδιασμό του υπουργείου Υγείας.