Ιατρικό: Ολοκληρώθηκε το 12ο «Σεμινάριο Εφαρμοσμένης Χειρουργικής του Χεριού και του Άνω Άκρου»

Χρόνος ανάγνωσης
less than
1 minute
Read so far

Ιατρικό: Ολοκληρώθηκε το 12ο «Σεμινάριο Εφαρμοσμένης Χειρουργικής του Χεριού και του Άνω Άκρου»

Μάιος 24, 2018
Από: journalist
Τελευταία ενημέρωση: 6 έτη πριν

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το 12ο «Σεμινάριο Χειρουργικής Χεριού – Άνω Άκρου» που διοργάνωσε το Τμήμα Χειρουργικής Χεριού – Άνω Άκρου και Ορθοπαιδικής Επανορθωτικής Μικροχειρουργικής του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών. Πρόκειται για μία εκπαιδευτική δραστηριότητα, που συγκεντρώνει συμμετέχοντες από την Ελλάδα και το εξωτερικό και διοργανώνεται με συνέπεια τα τελευταία χρόνια. Το Τμήμα αποτελεί αναγνωρισμένο κέντρο αντιμετώπισης του τραύματος του χεριού από την Ομοσπονδία Ευρωπαϊκών Εταιρειών Χειρουργικής του Χεριού (FESSH) και φέτος συμπλήρωσε 25 χρόνια λειτουργίας στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών.

Τα τελευταία 12 χρόνια, στο Σεμινάριο έχουν εκπαιδευτεί περισσότεροι από 500 ιατροί στη Χειρουργική του Χεριού και του Άνω Άκρου. Συγκεκριμένα, μέσα από τις ενότητες του Σεμιναρίου, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν δέκα χειρουργικά περιστατικά σε πραγματικό χρόνο (live surgery) διάρκειας 10 ωρών, να συμμετάσχουν σε οχτάωρη άσκηση σε πτωματικά παρασκευάσματα καθώς και να ακούσουν 40 διαλέξεις από διακεκριμένους Έλληνες και ξένους ομιλητές.

Την αξία του σεμιναρίου και την προσφορά του τμήματος Χειρουργικής του Άνω Άκρου και Μικροχειρουργικής υπογράμμισε ο Πρόεδρος του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών, Δρ. Γεώργιος Αποστολόπουλος λέγοντας ότι: «Από την πρώτη ημέρα λειτουργίας του, πριν 25 χρόνια, το Τμήμα Χειρουργικής Χεριού – Άνω Άκρου και Επανορθωτικής Μικροχειρουργικής του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών έχει φανεί άξιο της εμπιστοσύνης του κόσμου και του ονόματος του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών. Με τέτοιους ιατρούς και τέτοιου είδους σεμινάρια φιλοδοξούμε ο Όμιλός μας να είναι πάντοτε ηγέτης της ιατρικής γνώσης στον ιδιωτικό τομέα της υγείας στην Ελλάδα και στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, με στόχο να αναδειχτεί η χώρα σε σημαντικό προορισμό Ιατρικού Τουρισμού».

Ο χειρουργός Άνω Άκρου, Παναγιώτης Γιαννακόπουλος δήλωσε σχετικά: «Ξεκινώντας από το 1993 τη Χειρουργική του Χεριού-Άνω Άκρου και τη Μικροχειρουργική στο Ιατρικό Αθηνών, έχουμε επιτύχει έως σήμερα να προσφέρουμε τεράστια οφέλη στους Έλληνες και όχι μόνο ασθενείς. Η δε απόφασή μας το 2007, να διευρύνουμε τους ορίζοντες μας προσφέροντας αφιλοκερδώς τις γνώσεις μας σε νέους συναδέλφους, οργανώνοντας το Σεμινάριο Εφαρμοσμένης Χειρουργικής του Άνω Άκρου, αποτελεί το επιστέγασμα της συνολικής μας προσπάθειας». Παράλληλα, ο χειρουργός Άνω Άκρου, Διαμαντής Μισιτζής συμπλήρωσε ότι: «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που περισσότεροι από 500 ιατροί έχουν παρακολουθήσει τα σεμινάρια, που έχει διοργανώσει ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών μέχρι σήμερα. Η αγάπη μας για τη Μικροχειρουργική και οι δυνατότητες που μας προσφέρει ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών μας έχουν οδηγήσει ήδη σε σημαντικά επιστημονικά συμπεράσματα και νέες τεχνικές που ευελπιστούμε να βοηθήσουν πολλούς Έλληνες και ξένους ασθενείς».

Το Σεμινάριο τέλεσε υπό την Αιγίδα του Κολλεγίου Ελλήνων Ορθοπαιδικών Χειρουργών, της Ελληνικής Εταιρείας Επανορθωτικής Μικροχειρουργικής, της Ελληνικής Εταιρείας Χειρουργικής Χεριού – Άνω Άκρου και της Επιστημονικής Ένωσης του Ιατρικού Αθηνών.