Τέλος τα εμπορικά καταστήματα εντός των κλινικών

Χρόνος ανάγνωσης
less than
1 minute
Read so far

Τέλος τα εμπορικά καταστήματα εντός των κλινικών

Φεβρουάριος 13, 2018
Από: journalist
Τελευταία ενημέρωση: 6 έτη πριν

Τέλος στα καταστήματα γενικού ενδιαφέροντος που λειτουργούν εντός των ιδιωτικών κλινικών, αποφάσισε η επιτροπή που προετοιμάζει το νομοσχέδιο για τη δευτεροβάθμια περίθαλψη.

 Ειδικότερα, για τα καταστήματα γενικού ενδιαφέροντος   σύμφωνα με το νέο νομοσχέδιο που ετοιμάζεται, απαγορεύεται η λειτουργία τους τόσο εντός όσο και εκτός των ιδιωτικών κλινικών σε χώρο παράπλευρο με το κτίριο. Εξαιρούνται, τα καταστήματα σίτισης και καφέ.

Μέχρι στιγμής, έχουν οριστικοποιηθεί μόνο οι γραφειοκρατικές διαδικασίες που απαιτούνται για την άδεια ίδρυσης και λειτουργίας της μονάδας και απομένει να οριστικοποιηθούν τα τετραγωνικά μέτρα των ιδιωτικών κλινικών.

Στόχος,  είναι να δημιουργηθεί ένα ενιαίο πλαίσιο όσον αφορά τα πολεοδομικά χαρακτηριστικά για το σύνολο των επιχειρήσεων του κλάδου με ελάχιστο αριθμό τετραγωνικών μέτρων και σαφή προσδιορισμό των τετραγωνικών ανά τμήμα, εργαστήριο και μονάδα του νοσοκομείου, καθώς και τα ιατρικά μηχανήματα. Φαίνεται πως οι κλινικές που δεν έχουν τις ελάχιστες προϋποθέσεις θα πρέπει να δημιουργήσουν τους απαιτούμενους χώρους.

Ο σχεδιασμός είναι το νομοσχέδιο να έχει ολοκληρωθεί μέχρι 30 Απριλίου -έως τότε θα πρέπει να έχει πάρει και την σύμφωνη γνώμη των θεσμών- έτσι ώστε να ψηφιστεί στη Βουλή μέσα στο Μάιο.