Χαράτσια και περικοπές από το 2012 για τους γιατρούς

Χρόνος ανάγνωσης
less than
1 minute
Read so far

Χαράτσια και περικοπές από το 2012 για τους γιατρούς

Νοέμβριος 02, 2017
Από: journalist
Τελευταία ενημέρωση: 6 έτη πριν

Με έκτακτη τροπολογία, το υπ. Υγείας θα υποχρεώσει τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ να πληρώσουν τις υποχρεωτικές εισφορές από το 2012 με τον συμψηφισμό που τους προτείνει ο ΕΟΠΥΥ. Στόχος να επιστρέψουν στον Οργανισμό συνολικά 350.000.000 ευρώ από το 2012 έως το 2015 ως clawback και rebate.

Μάλιστα όσοι γιατροί είχαν αρνηθεί να συμμετάσχουν στη διαδικασία θα πρέπει να κάνουν έως τις 5 Νοεμβρίου αρνητική δήλωση. Με τον τρόπο αυτό αναμένεται να πιεστούν οι γιατροί και άλλοι πάροχοι υγείας να μπούν στη διαδικασία αυτή.

Πρόκειται ουσιαστικά για ένα λογιστικό τρικ, ώστε να πειστεί η τρόικα ότι υπάρχει πλεόνασμα στον ΕΟΠΥΥ και έτσι να ανάψει το πράσινο φως για να δώσει η κυβέρνηση το κοινωνικό μέρισμα.

Να σημειωθεί εδώ, ότι πολλοί γιατροί και άλλοι πάροχοι που φαίνεται να χρωστούν στον ΕΟΠΥΥ, είχαν αρνηθεί να μπουν στη διαδικασία του συμψηφισμού αφού δεν αποδέχονται τα ποσά.

Υπενθυμίζεται ότι χθες έγινε γνωστή απόφαση του ΣτΕ με την οποία, ακυρώθηκαν αποφάσεις του ΔΣ του ΕΟΠΥΥ, που έγιναν το 2012 και αφορούσαν μείωση τιμών ορισμένων εξετάσεων (μαγνητικών και αξονικών τομογραφιών, μικροβιολογικών, βιοχημικών, ορμονολογικών και ανοσολογικών) ως ανυπόστατες και ακυρωτέες.

Πηγή: Health Report.gr