Roche: Δωρεάν το ογκολογικό φάρμακο που αποσύρεται στους υπό αγωγή ασθενείς

Χρόνος ανάγνωσης
less than
1 minute
Read so far

Roche: Δωρεάν το ογκολογικό φάρμακο που αποσύρεται στους υπό αγωγή ασθενείς

Μάρτιος 09, 2018
Από: journalist
Τελευταία ενημέρωση: 6 έτη πριν

H Roche Hellas μετά την επιδίωξή της να αποσύρει από τη θετική λίστα του ΕΟΠΥΥ το ογκολογικό φάρμακο Cotellic,  ανακοίνωσε ότι «έχει ήδη ξεκινήσει τις απαραίτητες διαδικασίες για τη δωρεάν διάθεση του ογκολογικού σκευάσματος Cotellic▼ (cobimetinib) σε όλους τους ασθενείς που θα βρίσκονται υπό αγωγή, έχοντας προβεί στην κατάθεση σχετικού αιτήματος στον Ε.Ο.Φ. Η δωρεάν παροχή θα ισχύει από τη στιγμή που το προϊόν θα αποσυρθεί από τη θετική λίστα έως και την ολοκλήρωση της θεραπείας των ασθενών». Το φάρμακο κοστίζει γύρω στα 5.500 ευρώ το μήνα κόστος δυσβάσταχτο για έναν ασθενή να το καλύπτει από τη τσέπη του.

Η ανακοίνωση της Roche αναφέρει:  «Καλούμε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς της Υγείας να ανταποκριθούν στο κάλεσμα των εταιρειών του κλάδου για την επανεκκίνηση του διαλόγου και την υιοθέτηση διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, προκειμένου να επαναπροσδιορισθούν οι σχετικές πολιτικές προς όφελος των ασθενών με πρωταρχικό μέλημα την απρόσκοπτη πρόσβασή τους σε καινοτόμες θεραπείες σήμερα, αλλά και στο μέλλον.

Με ανακοίνωσή του ο Σύνδεσμος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδας αναφέρει: «Κάθε εταιρία αποφασίζει και χαράσσει τη δική της εμπορική πολιτική σε τοπικό και ευρωπαϊκό επίπεδο. Ο Σύνδεσμος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ) έχει επισημάνει επανειλημμένως -εδώ και ένα χρόνο τουλάχιστον- τους κινδύνους και τις τραγικές επιπτώσεις της νέας φαρμακευτικής πολιτικής στους Έλληνες ασθενείς και το δημόσιο σύστημα Υγείας.